Свинина, яловичина, боби та молоко заважають відновленню мікрофлори кишечника. Також краще відмовитися від манної та рисової каші, випічки та цукерок. Разом з цим варто почати прийом пробіотиків. Це препарати, що містять живі культури корисних бактерій — біфідо- і лактобактерій. Про це розповів Захар Корченюк, столичний терапевт.
"Під дією пробіотиків ще й зміцнюється імунна система та руйнуються токсини, які виділяють хвороботворні мікроорганізми. Організм швидше одужує і зменшується кількість ускладнень. Кращий ефект мають комбіновані пробіотики. До їхнього складу входять різні штами лакто- та біфідобактерій, а також інулін. Це речовина, що допомагає бактеріям довше діяти", - переконує лікар.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Куплена курятина калічить дітей: як вберегтися від небезпеки
Приймати пробіотики потрібно не менш як три тижні та не більш як два місяці.
Пробіотики є і в продуктах, але у меншій кількості. А саме — в сирі, йогурті, кефірі, кукурудзяних пластівцях, горосі, квасолі, бананах і соєвому соусі.
Голодування допомагає зміцнити імунітет за три дні. Про це переконують дослідники з Університету Південної Каліфорнії, які виявили, що відмова від їжі на нетривалий час допомагає організму швидше позбуватися від пошкоджених клітин.
Після відновлення харчування, стовбурові клітини повністю "перезавантажують" імунну систему потоком нових лейкоцитів.
Коментарі