Дітям не варто вживати курятину. Птицям на фабриках для кращого росту дають жіночі статеві гормони. Їх найбільше у жировій тканині. Тому шкірку слід викидати. Про це розповів Борис Скачко, столичний дієтолог та блогер.
"Якщо вже немає як обійтися від вживання курятини, то варто вибрати філе. На ньому немає шкірки, де цих гормонів найбільше. Від накопичення їх в організмі, дівчатка можуть дозрівати у 6-7 років, а хлопчики можуть мати проблеми з репродуктивному системою в майбутньому. Для дорослих це також дуже шкідливий продукт - у чоловіків починають рости груди, у жінок борода", - розповідає спеціаліст.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як вчасно розпізнати камені в жовчному міхурові
Також Борис Скачко радить жінкам для шашлику вибирати з риби або курятини. Вони мають слабшу травна систему, ніж чоловіки. Ті ж можуть спокійно вибирати шашлик із свинини чи яловичини.
Не можна посипати м'ясо сухими прянощами чи маринувати в майонезі. Вони горітимуть на вогні й утворюватимуть канцерогени. Це речовини, що накопичуються та провокують ріст ракових клітин і розвиток атеросклерозу. Краще залити м'ясо вином, оцтом, яблучним або журавлинним соком.
Коментарі