пʼятниця, 22 березня 2024 10:12

Назвали продукти, які не можна поєднувати з алкоголем. Що станеться

Назвали продукти, які не можна поєднувати з алкоголем. Що станеться
Медики сказали, які продукти не можна поєднувати з алкогольними напоями Фото: pinterest

Є ряд продуктів, які не варто поєднувати з алкогольними напоями. Це може призвести до порушень травлення, водного балансу, нудоти.

Солоні продукти не варто поєднувати з алкоголем. Подібні закуски призводять до зневоднення, а отже захочеться збільшити кількість спиртного, зазначають медики, пише pixelinform.

Не варто також до таких напоїв вибирати десерти, солодощі. У цьому випадку навантаження на органи буде збільшено, можуть початися проблеми зі шлунком, а також похмілля буде яскравішим.

Пиво не можна поєднувати із хлібом, якщо не хочеться зіткнутися зі здуттям, порушенням травлення.

Варто пам'ятати, що великий стрес організм почне відчувати при комбінації спиртного з кофеїном. Як результат – нудота, тиск, тахікардія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: П'ять продуктів, які не можна поєднувати зі смаженою картоплею

Ще одне небезпечне поєднання — це квасоля та сочевиця разом із вином. Залізо з їжі не засвоюватиметься.

Крім цього, треба відмовитись від спиртного, якщо ви вже приготували піцу з додаванням помідорів. Справа в тому, що такі овочі в піці з томатним соусом можуть спровокувати симптоми гастроезофагеальної рефлюксної хвороби (ГЕРХ), такі як кислотний рефлюкс та печію.

Коли ми накриваємо святковий стіл, то виходить дуже багато страв, які намагаємось з'їсти чи скуштувати одночасно. При чому все, що є на столі.

Дуже часто господині ставлять на стіл усе найкраще з їхньої точки зору. Тобто дуже багато страв з м'яса, ковбаси, шинки і холодець. Тому треба знати про основне правило здорового харчування: воно має відповідати правилу здорової тарілки.
Постійно пийте теплу, ледь гарячкувату воду, підкислену соком лимона. Це допоможе організму позбавитись внутрішніх токсинів від нездорової їжі і не буде закрепів. Дуже корисно пити зелений чай.

Зараз ви читаєте новину «Назвали продукти, які не можна поєднувати з алкоголем. Що станеться». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути