вівторок, 16 лютого 2021 17:12

Назвали процедуру для виправлення дитячої патології

Назвали процедуру для виправлення дитячої патології
Масаж дітям роблять після ванни з м'ятою. Фото: tvoymalysh.com.ua

Кривошия може бути в кожної дитини. Це одна з найпоширеніших ортопедичних патологій, які виникають через малий досвід батьків. Або причина в кривому положенні в утробі. Від цього ніхто не застрахований, проте треба вчасно допомогти маляті.

При несвоєчасному лікуванні патологія може перерости у сколіоз, остеохондроз чи проблеми з ходою. Про це розповідає Віталій Тимась, реабілітолог зі Львова.

"М'язи краще реагують на вправи, якщо дитину покласти у розслабляючу ванну. У них можна додавати м'яту, мелісу або валеріану. Коли дитина занадто скута, без цього розслабляючого курсу не обійтися. Тоді м'язи не агресивно реагують на мої зусилля. Не всі діти на один манір і не всі хворіють однією хворобою. Є діти, які відразу приймають масаж і щодня показують мені результат. А є ті, що не показують і після 10 сеансу", - пояснює лікар.

Кривошия - це патологічний вимушений нахил голови і шиї по відношенню до тіла. Нахил в бік і поворот. Основною причиною є зміни в шийному відділі хребта або м'язів шиї - як при вродженої, так і при набутої проблеми.

Також масаж та вправи допомагаю малечі справитися із респіраторними захворюваннями або відновитися після них.

Зараз є надворі чимало людей, які хриплять та кашляють. Завдяки заняттям масажем дитина виздоровлює без антибіотиків та уколів, навіть тоді як лікарі не дають ради. Варто робити спеціальні вправи, які розріджують хрипи та покращують дихання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи робитимуть щеплення від коронавірусу дітям

Часто звертаються діти після курсу лікування, коли залишається в легенях мокротиння. В цьому допомагають вентиляції, які роблять дихальними вправами.

В Україні на онкологію хворіють 6,5 тис. дітей. У світі щороку цю хворобу виявляють майже у 300 тис. дітей.

За даними Національного канцер-реєстру, щороку в Україні діагностують 1 тисячу нових випадків, і ми втрачаємо 250 дітей. Поки що в 6,5 тисячі дітей діагностовано онкологічні захворювання. Дитяча онкологія на сьогодні є одним із пріоритетних напрямків діяльності МОЗ.

Зараз ви читаєте новину «Назвали процедуру для виправлення дитячої патології». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути