пʼятниця, 12 лютого 2021 11:28

250 дітей в Україні за рік помирають від раку - МОЗ

250 дітей в Україні за рік помирають від раку - МОЗ
Цьогоріч із квітня місяця запровадять новий тариф і пакет щодо онкогематологічних захворювань. Фото: pixabay

В Україні на онкологію хворіють 6,5 тис. дітей.

У світі щороку цю хворобу виявляють майже у 300 тис. дітей, повідомила заступниця міністра охорони здоров'я Ірина Садов'як.

"За даними Національного канцер-реєстру, щороку в Україні діагностують 1 тисячу нових випадків, і ми втрачаємо 250 дітей. Поки що в 6,5 тисячі дітей діагностовано онкологічні захворювання. Дитяча онкологія на сьогодні є одним із пріоритетних напрямків діяльності МОЗ"‎, - сказала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці зможуть безкоштовно проходити діагностику раку

Цьогоріч із квітня місяця запровадять новий тариф і пакет щодо онкогематологічних захворювань. Попередні тарифи значно підвищилися. 2020 року створили проєкт Національної стратегії контролю онкологічних захворювань. Він діятиме до 2030 року і визначить, як розвиватимуть онкологічну допомогу.

"‎Хочу звернути увагу на один з таких важливих показників, який на сьогодні тільки опрацьовується в Україні. Це показник 5-річного виживання дітей зі злоякісними утвореннями. У країнах ЄС та Північної Америки 5-річне загальне виживання сягає щонайменше 80 відсотків. І Україна теж робитиме все для того, щоб прагнути такого показника. І саме реалізація цілей, які є в стратегії, допоможуть нам рухатися в цьому напрямку"‎, - сказала представниця МОЗ.

За її словами, відомство активно працює з міжнародними партнерами у сфері дитячої онкології.

4 лютого відзначають Всесвітній день боротьби проти раку. Його проголосили 2005 року Міжнародним союзом по боротьбі з онкологічними захворюваннями для підвищення обізнаності про рак як одного із найстрашніших захворювань цивілізації. Рак стає причиною практично кожної 6-ї смерті у світі.

Зараз ви читаєте новину «250 дітей в Україні за рік помирають від раку - МОЗ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути