Ексклюзиви
вівторок, 27 березня 2018 22:11

Назвали період, у який жінкам небезпечно худнути

Назвали період, у який жінкам небезпечно худнути
Небезпечне схуднення: назвали найбільш несприятливий період Фото: medprice.com.ua

Схуднення для організму це стрес. Особливо для жінок. Для них найбільш невдалим часом для початку дієти — перша половина менструального циклу.

Про це розповів Святослав Киричок, дієтолог із Чернігова.

"Сувора дієта провокує організм ще більше запасати жир. Краще їсти частіше, але малими порціями. Діаметр тарілки для жінок повинен становити не більш як 20 сантиметрів, для чоловіків — 24. Так людина буде сита, але й не переїсть. Якщо відчули слабкість або запаморочення, варто покласти під язик кілька шматків цукру рафінаду", - радить дієтолог.

Треба спочатку зробити розвантажувальні дні. Слід готувати овочеві салати, заправлені ­олією, або сирі чи запечені яблука.

Їсти по 250 г шість-вісім разів на день. Пити зелений чай без цукру чи сік журавлини. Треба вибрати один продукт і їсти його весь день. Наприклад, зварити на воді гречку без солі та вживати її в необмеженій кількості.

Розвантажувальні дні протипоказані при хронічних захворюваннях шлунково-кишкового тракту, цукровому діабеті першого типу, виснаженні організму, вагітності та грудному годуванні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Випустили морозиво від похмілля

Після розвантажувальних днів потрібно дотримуватися легкої дієти. Можна їсти легкі супи, варену курячу грудку, нежирну варену рибу, пісну яловичину, овочеві салати, заправлені лимонним соком, каші, приготовані на воді, цільнозерновий хліб, киселі, кефір, йогурти натуральні, сир, желе, зелений і трав'яний чаї.

Зараз ви читаєте новину «Назвали період, у який жінкам небезпечно худнути». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути