Ексклюзиви
четвер, 18 лютого 2021 17:42

Назвали найкорисніші продукти для оздоровлення в кінці зими

Назвали найкорисніші продукти для оздоровлення в кінці зими
Зелень та овочі зміцнюють організм у міжсезоння. Фото: unian.ua

В останній місяць зими нестача сонячного світла та вітамінів викликає погіршення психічного здоров'я. Люди стають знервованими або навпаки - впадають в апатію. Виникає відчуття невдоволеності та роздратованості. Покращить стан збалансоване харчування.

Про це розповідає Олексій Тарасюк, дієтолог із Запоріжжя.

"Гріх не скористатися для оздоровлення те, що є в кожного під рукою. Наприклад, у насінні льону багато жирних кислот Омега-3 і фітоестрогенів, які мають сильну протизапальну дію. Візьміть собі за звичку їсти щодня по жмені волоських горіхів та столовій ложці насіння льону. Його можна сипати в салати або запарювати гарячою водою, але не окропом", - радить лікар.

Добре запарений льон збивати у блендері із замороженими ягодами. Вони зараз не в дефіциті. Усе це омолоджує кишково-шлунковий тракт, який і відповідає за імунітет.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Картопля виявилася небезпечною

У міжсезоння корисно їсти зелені листові овочі, бо містять фолієву кислоту. Вона розганяє імунну систему, активуючи роботу антитіл для боротьби з інфекціями.

Також у цей період організму потрібен вітамін А з моркви та гарбуза. Ще - вітамін С з цитрусових, болгарського перцю, броколі, петрушки та квашеної капусти.

З цими продуктами шкіра стане зволоженою, волосся блискучим. Зменшиться ризик весняного загострення запалення шлунку, покращиться зір, зміцніє імунна система.

Світові експерти з харчування проаналізували 40 видів дієт і склали список найкращих.

Там перше місце четвертий раз поспіль зайняла середземноморська дієта. На другому місці опинилася DASH-дієта – дієтологічний підхід до лікування гіпертонії, а на третьому – флексітаріанська дієта.

Зараз ви читаєте новину «Назвали найкорисніші продукти для оздоровлення в кінці зими». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути