Дієта є ключем до стабілізації кров'яного тиску. Лікарі закликають ставитися до вибору раціону вкрай відповідально.
Вчені вирішили з'ясувати, який вплив на кров'яний тиск надає вживання різних видів картоплі. У дослідженні фахівців з Гарвардської Медичної школи взяли участь понад 187 тис. чоловіків і жінок, пише "Країна здоров'я".
Виявилося, що картопля фрі або чіпси становлять найбільшу небезпеку для гіпертоніків. Вчені виявили, що ризик високого кров'яного тиску на 11% вище, якщо людина з'їдає більше чотирьох порцій цього виду картоплі в тиждень. Експерти пояснюють це високим вмістом олії і солі, хоча остаточні висновки робити не поспішають.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Учені назвали напої, які можуть захистити від коронавірусу
Медики назвали продукти, які знімають стрес. Відзначається, що організму необхідні поживні речовини для нормальної роботи, особливо в стресові часи.
Коментарі