четвер, 22 листопада 2018 12:10

Назвали методи діагностики хвороб, які видурюють з людей гроші

Назвали методи діагностики хвороб, які видурюють з людей гроші
Уляна Супрун порадила остерігатися діагностувати здоров'я іридодіагностами Фото: ukr.media

Є різновиди діагностики, які не тільки не встановлюють діагноз, а й шкодять людям. Вони марнують час, за який можна б було розпочати справді дієве лікування. Один із таких псевдометодів діагностики є іридодіагностика.

Про них конкретніше розповіла Уляна Супрун у Фейсбуці.

"За твердженням іридодіагностів, кожна частина тіла пов'язана з відповідною зоною на райдужній оболонці ока. І якщо якийсь орган або частина тіла "дають збій", він відображається на оці людини. До прикладу, це може бути зміна кольору сегменту райдужної оболонки чи виникнення плями. Але відомо, що структура райдужки формується під час внутрішньоутробного розвитку та не змінюється протягом життя. А візуальні прояви можуть виникнути через пошкодження капіляру, що не пов'язано з хворобами інших систем оранізму", - уточнює Уляна Супрун.

Небезпечним є те, що іридодіагности навіть ставлять діагнози і призначають лікування. Причому хвороби не стосуються власне ока, діагностуються й інші хвороби, для призначення лікування яких потрібні фахові знання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ліки, що можуть вбити: викрили банду, яка постачала фальсифіковані препарати для онкохворих

В одному з досліджень іридодіагности обстежували 110 пацієнтів, у 68 із яких був діагностований рак. Після застосування псевдометоду з усіх пацієнтів, хворих на рак, було визначено, а швидше за все, вгадано всього 3 діагнози.

Суперечливі діагнози. Ще в одному дослідженні робили обстеження людей із хворобами сечового міхура. Кілька іридодіагностів встановили не тільки неправильні діагнози, але й навіть суперечливі між собою.

Ці методи витрачають кошти і час пацієнтів, натомість встановлюються неіснуючі або ж неправильні діагнози. Це може спричинити втрату часу, за який можна було б розпочати дієве лікування.

Українці на ліки та лікування у середньому витрачають 4682 грн на рік.

Майже 59% опитаних українців протягом року платили за медичні послуги, свідчать результати дослідження Центру Разумкова.

До лікаря протягом останніх 2 років зверталися 56% опитаних. 11% не користувалися послугами лікарів, бо не хворіли, ще 11% - бо не мали грошей оплатити їх.

Зараз ви читаєте новину «Назвали методи діагностики хвороб, які видурюють з людей гроші». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути