Ексклюзиви
понеділок, 01 червня 2020 12:10

Назвали дешевий засіб від грибка нігтя

Назвали дешевий засіб від грибка нігтя
Грибок нігтів зникає від настоянки календули. Фото: very-beautiful-woman.blogspot.com

Грибок важко вивезти, бо швидко перелітає з нігтя на ніготь. З ним непогано справляється настоянка календули. Вона дешева, порівняно з протигрибковими професійними препаратами. Примочки з нею прикладати двічі на день 2 тижні.

Або можна мастити нігті соком чистотіла чи потримати у ванночці. Змішати 5 ст. л. листя цієї рослини залити склянкою окропу на 20 хвилин. Розбавити 1 л теплої води і пари на ніч 14 днів

Грибок не треба терпіти, бо він сам собою не зникне. Спершу нігті стають крихкі. Далі жовтіють, відстають від пальця в кутику. Треба витягнути з-під порожнечі під нігтем скупчення, воно матиме гнилий запах. Про це попереджає Інна Матвійчук, дерматолог із Харкова.

"Спори швидше проникають через відкрите взуття. Тому випадки зараження частішають влітку. Також спричинити захворювання може частий контакт із водою. Що довше нігті перебувають у вологому середовищі, то вищий ризик розвитку захворювання. Може передаватися через рани на пальцях, особ­ливо під час манікюрних процедур", - пояснює лікар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали червневі фрукти, які полегшують алергію

Треба здати лабораторний аналіз нігтя, щоб підібрати антибіотики та мазі саме від цієї групи грибка.

Лікують захворювання, доки ніготь не відросте — 4 місяці на руках і 6 — на ногах. Також варто обробити заражене взуття антигрибковим спреєм. На добу зав'язати в поліетиленовий пакет без доступу повітря. Грибки після цього вимирають.

Старіння шкіри можна зупинити не тільки дорогими кремами, а й продуктами.

Щоб шкіра була здоровою і гладенькою, а волосся блискучим і здоровими, потрібно не тільки регулярно користуватися засобами для догляду за шкірою і волоссям. Потрібно також добре харчуватися і споживати різноманітні продукти.

Зараз ви читаєте новину «Назвали дешевий засіб від грибка нігтя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути