четвер, 11 жовтня 2018 17:29

Назвали вкрай небезпечну дитячу звичку

Назвали вкрай небезпечну дитячу звичку
Батьки мають забороняти дітям колупатися в носі, адже звичка ця не лише некрасива, а й дуже небезпечна. ФОТО: dailymail.co.uk

Колупання в носі може призвести до розвитку пневмонії. Усе через небезпечні бактерії на пальцях. Вони потрапляють у носові ходи, звідки швидко добираються до легенів. Там і провокують запальний процес.

Пневмонія щорічно забирає життя близько 1,3 млн дітей. Тому лікарі наголошують на важливості відучування малечі від цієї звички, пише відоме британське видання Daily Mirror.

Небезпечні бактерії здатні проникнути в ніс, навіть якщо просто його почесати.

"Слід дбати про гігієну рук, регулярно чистити дитячі іграшки й робити вологе прибирання. Це допоможе знизити ризик зараження", — каже доктор Вікторія Коннор із Королівського шпиталю Ліверпуля.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 9 невинних звичок, які можуть нашкодити здоров'ю

Надто зациклюватися на дезінфікуванні лікар все ж не рекомендує. Усе тому, що наявність бактерій в оточенні загартовує імунітет і навчає організм боротися з інфекціями. Якщо ж дитина житиме в стерильних умовах, у майбутньому часто хворітиме.

Раніше розповіли, що запалення легень дає ускладнення на нирки. Передається хвороба повітряно-крапельним шляхом. Збудниками є бактерії, грибки, аденовірус, стрептококи і стафілококи. Вони потрапляють у легені й розмножуються, а знижений імунітет не може їх побороти.

Зараз ви читаєте новину «Назвали вкрай небезпечну дитячу звичку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути