понеділок, 12 листопада 2018 23:28

Назвали 5 продуктів, які захищають від застуди

Назвали 5 продуктів, які захищають від застуди
Фото: Jwoman.in.ua

Захистится від застуди можна не тільки закалюванням та носінням маски. Потрібно не тільки вести активний спосіб життя, а й правильно харчуватися. Від цього організм буде отримувати достатню кількість вітамінів і мінералів.

Про це пише дієтолог Світлана Фус в Facebook.

Для захисту від застуди потрібні:

1. Природні джерела вітамінів С, А, Е, Д3 і бета-каротину.

Ці речовини містяться цитрусові, ківі, листові овочі, червоний перець, брокколі, квашена капуста, заморожені ягоди, шипшина.

Вітамін А і Д3 є в риб'ячому жирі, печінці тріски, яловичої печінки, яєчних жовтках, вершковому маслі. Бета-каротин (провітамін А) міститься в моркві, шпинаті, гарбузі. Горіхи, обліпиха, олії багаті вітаміном Е.

"Для захисту наших легень від інфекцій дуже важлива роль жирів. Слідкуйте за їх достатнім вмістом в харчуванні. Щодня, в період застуд, вживайте рослинну олію, горіхи, вершкове масло і риб'ячий жир. Але пам'ятайте, жир - високо енергетичний продукт, тому досить буде з'їдати 30 г рослинної олії, 10-15 г горіхів і насіння, 10-15 г вершкового масла і близько 2 г риб'ячого жиру", - говорить дієтолог.

2. Мікроелементи

Йод, селен, магній, цинк, залізо захищають наш організм і уповільнюють процеси старіння клітин. Вони містяться в стравах з м'яса, птиці, яйцях, крупах, морській капусті.

3. Жири

Для профілактики необхідно збагачувати організм рослинним маслом, горіхами, вершковим маслом і риб'ячим жиром. У добу достатньо 30 грамів масла, 10-15 грамів горіхів, 10-15 г вершкового масла і 2 грами риб'ячого жиру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знайшли спосіб худнути по-ледачому

4. Кисломолочні продукти

Вони здатні підтримати мікрофлору кишечника, адже в кишечнику знаходиться 80% імунного захисту людини.

Світлана Фус також додала, що необхідно включити в свій раціон часник і обмежити вживання солодощів.

Польські вчені з Варшавського університету з'ясували, що овочі і риба містять особливу речовину, яка робить ці продукти особливо корисними для здоров'я серця.

В експерименті вчені поїли гризунів дуже великими і малими дозами речовини триметиламіноксид (TMAO). Вона виробляється у крові людини після вживання риби та овочів і накопичується в організмі.

Зараз ви читаєте новину «Назвали 5 продуктів, які захищають від застуди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути