понеділок, 17 грудня 2018 17:59

На якій стороні спати корисно для здоров'я

На якій стороні спати корисно для здоров'я
Сон на лівому боці дозволяє організму повноцінно відпочити. ФОТО: oneworldnews.com

Спати рекомендується на лівому боці. Таке положення є ідеальним для серцево-судинної й дихальної систем, іде на користь органам травлення й імунітету. Також полегшує тиск на м'язи шиї й спини.

Під час сну на лівому боці шлунок не тисне на підшлункову залозу. Завдяки цьому травні ферменти залози легко проходять у потрібному їм напрямку й повноцінно виконують свою функцію. До того ж у цьому положенні їжа без проблем пересувається з тонкого кишечнику в товстий. Також саме на лівому боці не підвищується кислотність шлункового соку. Сон у положенні на правому, навпаки, створює ідеальні умови для появи печії. За таких обставин м'язи стравоходу розслаблюються й пропускають в нього шлунковий сік, пише Health&Human.

У положенні на лівому боці гравітація допомагає крові швидше пересуватися судинами. Завдяки цьому на серце чиниться менше навантаження. Покращення кровообігу й відсутність зайвого тиску на м'язи добре позначається й на хребті та інших органах.

Та ж сама гравітація допомагає й лімфатичній системі, погіршення роботи якої призводить до зниження імунітету. У положенні тіла на лівому боці тік лімфи пришвидшується. Це запобігає утворенню застою й допомагає лімфатичній системі належним чином виконувати свою функцію — фільтрувати токсини й продукти розпаду, які утворюються в організмі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали ідеальний час для засинання

У положенні на лівому боці язик і м'які тканини горла не перекривають дихальні шляхи. Завдяки цьому повітря легко проходить через трахею в легені й при цьому не виникає храпу.

Щоб звикнути спати на лівому боці, можна затискати між колінами подушку або підпирати нею спину. Призвичаїтись до такого положення допоможе й зміна сторони ліжка. Достатньо просто перелягти, як мозок знову буде готовий до закріплення нової звички.

Раніше назвали найшкідливішу позу для сну. Вона дуже часто призводить до розвитку хронічних болів у спині. Також є незручною для шиї й перешкоджає нормальному диханню.

Зараз ви читаєте новину «На якій стороні спати корисно для здоров'я». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути