четвер, 01 червня 2017 15:37

Метод Кенгуру рятує недоношених дітей краще за ліки

Метод Кенгуру рятує недоношених дітей краще за ліки
Недоношених дітей рятують маминими обіймами Фото: mammole.it

В Україні стартував соціальний проект "Народжені для обіймів", який створили для догляду за передчасно народженими дітьми.

В ході нього популяризується застосування Методу Кенгуру, в основі якого постійне перебування мами поруч з малям. Його запровадив колумбійський педіатр Едгар Рей після проведення експерименту в своєму інституті. Там смертність і інфекційні захворювання дітей різко скоротилися.

Організатори зняли зворушливу історію про маленького Івана, який народився на 29 тижні вагою 1 590 г і 44 см на зріст. Перебуваючи під наглядом фахівців ОХМАТДИТу, малюк постійно перебував на грудях матері, отримуючи тепло її обіймів, відчуваючи биття її серця, слухаючи її голос. Через 2 місяці Іван набрав повноцінну для свого віку вагу. А вже на 38 тижні з масою тіла 3 120 г хлопчика виписали додому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лікарі дивом врятували хлопчика з пласкою головою

"В усьому світі недоношену дитину лікують не ліки, не обладнання, а контакт з матір'ю і постійна взаємодія, яке дає сили дитині для подальшого розвитку. Інкубатори, ремстоли з підігрівом, і багато іншого - це все технічні пристосування. Тільки людський контакт може забезпечити присутність живого тепла", - підкреслює Орлова Тетяна Олександрівна, заслужений лікар України, завідувач відділення інтенсивної виходжування глибоко недоношених дітей дитячої лікарні "ОХМАТДИТ".

Догляд за Методом Кенгуру включає в себе тепловий захист малюка завдяки постійному тісному контакту "шкіра до шкіри", грудне вигодовування, разом з яким дитинка отримує всі необхідні елементи для розвитку і зростання та захист від інфекцій завдяки маминій мікрофлорі, безпеку і, звичайно ж, неймовірну силу маминих обіймів.

Зараз ви читаєте новину «Метод Кенгуру рятує недоношених дітей краще за ліки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути