понеділок, 27 березня 2017 13:19

Медики розповіли, як лікуватися вином

Медики розповіли, як лікуватися вином
Вино лікує серце. Фото: Ivona - bigmir)net

Люди, які випивають одну склянку вина або келих пива на добу, можуть покращувати стан серцево-судинної системи. Про це розповідають дослідники Кембриджського університету. Пише dailymail.

Вплив спиртного вивчали під час спостережень за 1,9 млн. дорослих чоловіків та жінок. Та помітили, що люди, які п'ють по келиху на добу, зменшують ризик інфаркту та регулюють рівень холестерину в крові. Це допомагає захистити людину від деяких захворювань серця, як інфаркт, інсульт, стенокардії, сильного болю в грудях, і серцевої недостатності.

За результатами досліджень, люди, які зовсім не вживали алкоголь, на 32% частіше мали проблеми з серцем, аніж ті, які регулярно випивали невелику кількість спиртного.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 ознак пивного алкоголізму від лікаря-нарколога

Водночас рекомендувати людям, які не пили раніше, вводити в свій раціон регулярне вживання алкоголю дослідники не наважуються, натомість радять займатися для підтримання стану здоров'я фізичними вправами. Мовляв, люди які регулярно перевищують вказану норму - навпаки - підвищують ризик серцевих захворювань. Пияки на 22% збільшують шанси серцевої недостатності, на 33% ризик інсульту та на 50% ризик серцевого нападу.

Медики розповідають, що близько 58% британців регулярно вживають спиртні напої. І лише один з чотирьох вкладається у рекомендований ліміт.

Зараз ви читаєте новину «Медики розповіли, як лікуватися вином». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути