четвер, 28 січня 2021 18:08

"Медики недбало ставляться до свого захисту" - заступниця Степанова

"Медики недбало ставляться до свого захисту" - заступниця Степанова
Медики недбало ставляться до власного захисту від вірусу. Фото: slovoidilo.ua

Попри масштаби пандемії коронавірусу та рівень захворюваності серед персоналу лікарень, багато українських медиків досі недооцінюють важливість власного захисту.

"Під час робочих поїздок регіонами, звернула увагу, що наші медики недбало ставляться до власного захисту від вірусу й не виконують вказані інструкції. З початку пандемії це взагалі був якийсь жах. Але й зараз, коли коронавірус в Україні уже майже рік, лікарі не звертають на це належної уваги. Потім, як бачимо, результати плачевні", - сказала заступниця міністра охорони здоров'я Ірина Микичак в інтерв'ю із медичним експертом ЮНІСЕФ Катериною Булавіновою.

Чиновниця назвала недоліком і недооцінення керівництвом лікарень спроможності їхніх закладів приймати ковідних пацієнтів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Медики, які загинули від Covid-19: чому їхнім сім'ям не виплатили компенсації

"У боротьбі за додатковим фінансуванням багато медзакладів почали заявляти про готовність лікувати хворих на коронавірус. Але водночас не звертали увагу на наповнення закладу та не складали належний маршрут для пацієнта. Пандемія показала справжню спроможність наших медзакладів. Якщо в районі є 20 лікарень, то це не значить, що всі вони відповідають статусу повноцінної районної та їхні відділення готові до великого навантаження. Крім того, зникла практика використання кисню. Кисневі магістралі позакривали. Натомість популярним стало агресивне медикаментозне лікування від усього".

Пандемія показала й переваги українських лікарів. За словами Микичак, її вражало, як медики, не маючи нічого, врятували життя багатьох людей.

Президент Володимир Зеленський дозволив дітям медпрацівників, померлих через коронавірус, здобути вищу освіту за державний кошт. Передбачено, що діти медиків, у яких загинули один або обоє батьків, користуватимуться пільговими правилами вступу нарівні з абітурієнтами, один із батьків яких поліг у зоні проведення АТО/ООС або помер внаслідок хвороби чи каліцтва, отриманих під час бойових дій на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «"Медики недбало ставляться до свого захисту" - заступниця Степанова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути