понеділок, 07 грудня 2020 04:54

Макарони і хліб небезпечні для мозку - вчені

Макарони і хліб небезпечні для мозку - вчені
Складність вчені бачать в тому, що багато людей просто залишають проблему з непереносимістю глютену без належної уваги. Фото: Pixabay

Вчені з Великобританії за підсумками проведеного дослідження дійшли висновку, що зловживання хлібом і макаронами загрожує неприємними наслідками для мозку. Виявилося, всьому виною міститься в цих продуктах глютен.

У деяких на тлі частого включення в раціон макаронів і хліба розвивається глютенова атаксія, що обумовлено реакцією імунної системи. Дослідники вказують, що стан може проявлятися запамороченням, також людина відчуває себе дещо незграбною.

Глютен можна знайти в безлічі продуктів, включаючи пиво і пластівці. При більш гострому впливі на організм проявляються симптоми, близькі до інсульту. Зокрема, мають місце труднощі при ходьбі, труднощі з розмовною мовою, можливий параліч. Глютенова атаксія потребує ґрунтовного лікування, інакше існує ризик незворотних наслідків для мозку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали найкорисніший хліб

Складність вчені бачать в тому, що багато людей просто залишають проблему з непереносимістю глютену без належної уваги, а до лікарів звертаються в останній момент, коли організму вже завдано значної шкоди. На ранніх етапах рішенням може стати коректно складена дієта.

Один з найпопулярніших у світі напоїв виявився дуже корисним для організму. Зокрема, він позитивно впливає на роботу мозку і сердця.

Зараз ви читаєте новину «Макарони і хліб небезпечні для мозку - вчені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути