Ексклюзиви
неділя, 01 листопада 2020 03:50

Учені назвали корисний напій для мозку і сердця

Учені назвали корисний напій для мозку і сердця
Експерти в галузі охорони здоров'я рекомендують цей напій для підвищення захисту організму від різних інфекцій і захворювань. Фото: Pixabay

Один з найпопулярніших у світі напоїв виявився дуже корисний для організму. Зокрема, він позитивно впливає на роботу мозку і сердця.

Йдеться про різні різновиди чаю. Для багатьох чашка улюбленого чаю - джерело енергії вранці і відмінний спосіб розслабитися ввечері.Експерти в галузі охорони здоров'я рекомендують цей напій для підвищення захисту організму від різних інфекцій і захворювань, пише The Statesman.

Присутність теаніну в чаї має величезний вплив на здоров'я мозку. Ця речовина, яка надає особливий смак зеленому чаю, сприяє кращій роботі мозку і допомагає зняти стрес і занепокоєння, дозволяючи розслабитися. Невелика кількість кофеїну, що міститься в чаї, також допомагає поліпшити когнітивні функції.

Дослідження показують, що антиоксиданти, що містяться в чаї, допомагають поліпшити здоров'я серцево-судинної системи. Флавоноїди, присутні як в чорному, так і в зеленому чаї, допомагають запобігти окисленню ЛПНЩ (відомого як "поганий" холестерин) і сприяють зниженню ризик гіпертонії.

Раніше медики назвали п'ять продуктів, які допомагають знизити холестирин. В Україні майже три чверті громадян мають занадто високий рівень холестерину. Знизити його допоможуть не тільки ліки, а й зміна способу життя, зокрема, дієта.

Зараз ви читаєте новину «Учені назвали корисний напій для мозку і сердця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути