неділя, 22 березня 2020 17:52

"Швидка" робитиме тести на коронавірус

"Швидка" робитиме тести на коронавірус
Фото: reutersУ регіонах щодня лабораторії вже проводять тести ПЦР. Додатково цього тижня в Україні з'являться ще 11 апаратів для ПЦР-діагностики

Медики з бригади екстреної допомоги, прибуваючи на виклик щодо підвищеної температури і підозри на коронавірус, робитимуть тести на грип і експрес-тест на коронавірус.

Сьогодні в Україну літаком прибуває партія тестів для визначення коронавірусної хвороби. Доставлять обидва види тестів: тести для ПЦР та тести експрес-діагностики, повідомляють на сайті МОЗ України.

"Експрес-тести будуть використовуватися бригадами екстреної допомоги для "санітарного сортування", тобто у разі, якщо працівник екстреної допомоги прибуває до людини, в якої підвищена температура і є підозра на коронавірусну хворобу, медики мають зробити два тести: один на грип і експрес-тест на коронавірус. Це потрібно, щоб вирішити, який алгоритм дій застосовувати далі. Якщо спрацьовує тест на грип, лікарі вживають відповідних заходів. Якщо експрес-тест підтверджує коронавірус, лікарі мають узяти додатковий зразок для його підтвердження в лабораторії за допомогою тесту на ПЦР. Після цього можна говорити про підтверджений випадок захворювання та вживати необхідні протиепідемічні заходи. Якщо негативними виявляться обидва тести, то в умовах загальнонаціонального карантину людина все одно має дотримуватися режиму самоізоляції наступні 14 днів", - повідомили в МОЗ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вражає не лише бронхи: назвали нові симптоми коронавірусу

У регіонах щодня лабораторії вже проводять тести ПЦР. Додатково цього тижня в Україні з'являться ще 11 апаратів для ПЦР-діагностики.

Фонд китайського мільярдера Джека Ма, організував переклад та видання методичних рекомендацій щодо боротьби з вірусом COVID-19 на підставі досвіду клініки університету китайського міста Чжедзян. "Під час боротьби з епідемій, дуже важливо, щоб і лікарі, і громадяни були максимально добре проінформовані про те, що з себе представляє вірус, які його симптоми, як з ним потрібно боротися", - написав у Facebook заступник голови МВС Антон Геращенко.

Зараз ви читаєте новину «"Швидка" робитиме тести на коронавірус». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути