Ексклюзиви
неділя, 22 березня 2020 16:50

Вражає не лише бронхи: назвали нові симптоми коронавірусу

Вражає не лише бронхи: назвали нові симптоми коронавірусу
Люди, які втратили нюх і смак, можуть бути інфіковані COVID-19. Фото: buzina.org

Для проходження тесту на COVID-19 мають звертатися і ті, хто втратив нюх і смак.

Ці симптоми є новими й можуть вказувати на зараження, повідомили вчені британського співтовариства отоларингологів. За даними дослідження, коронавірусна інфекція поширилася також на носову порожнину, пише місцеве видання Sky News.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коронавірус в Україні: медики пояснили плутанину в даних

"Ми виявили нові симптоми - втрата нюху і смаку. І це може означати, що людям без інших симптомів, але з втратою цих відчуттів, можливо, доведеться самоізолюватися для зменшення ризику поширення вірусу", - йдеться в заяві вчених.

На поточний момент головними симптомами для звернення в лікарню при підозрі на коронавірус залишалися висока температура або постійний кашель. Але зараз спектр симптомів розширився. Зазначається, що в інфікованих COVID-19, які втратили нюх і смак, інші симптоми можуть не спостерігатися. Вчені також зазначили, що в разі підозри на коронавірус потрібно самоізолюватися і тримати дистанцію стосовно домашніх мінімум 1,5 метри.

Учені встановили, що коронавірус може викликати порушення травлення. Вони проаналізували симптоми 204 пацієнтів у місті Ухань. Майже половина хворих скаржилася на травні розлади. Мали діарею або повну відсутність апетиту. Іншими симптомами були нудота, блювота і болі в животі. Пацієнти з травними симптомами мали довший розрив між появою перших ознак захворювання і госпіталізацією.

Зараз ви читаєте новину «Вражає не лише бронхи: назвали нові симптоми коронавірусу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути