понеділок, 26 квітня 2021 16:55

Лікар назвав хворобу, яка маскується під коронавірус

Лікар назвав хворобу, яка маскується під коронавірус
Коронавірус можна сплутати із запаленими аденоїдами. Фото: ameldental.com

Нічний кашель, нежить та утруднене дихання не є свідчення коронавірусу. Симптоми не зникають і від закапування. Проблема в запалених аденоїдах. Від них проблема може бути не тільки з диханням, а й викривленням прикусу. Людина спить із відкритим ротом, тому мусить носити пластину для стабілізації щелепи.

Про це розповів Gazeta.ua Олесь Тараненко, столичний отоларинголог.

"Пацієнти лікують отити чи гайморити. Стан кращає, але ненадовго. Бо проблема в аденодах. Якщо дуже запалені, то не треба чіпати. Препаратами слід зняти набряк, бо виросте знов. А потім видаляти. Роблю це з мінікамерою, що вводжу до аденоїдів. Весь процес видно на екрані, бо треба зробити ювелірно точно. Слід вирізати аденоїди повністю. Як залишиться хоч міліметр, знову виростуть", - попередив лікар.

Для діагностики треба зробити рентген або ендоскопію — в ніс вводять трубку з камерою. При збільшених аденоїдах лікар радить закапувати препарати на основі кори дуба для підсушування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Синдром накопиченої втоми і алергія – медичний гороскоп на 26 квітня

Методи лікування:

1. Запалені аденоїди вирізають мікролезом. Операція триває не більш як пів години. З лікарні виписують того ж дня.

2. Або хворому призначають процедуру кріодеструкції. Вона заморожує аденоїди та мигдалики. У ніс вводять тонку трубку, що подає холодну пару і краплі рідкого азоту. Технологія дозволяє безкровно прибрати патологічно змінену тканину. Судини спазмуються від холоду й розширюються. Так у слизовій оболонці прискорюється кровообіг. Це ­сприяє подальшому загоєнню. Сеанс триває 15 хв. з кількома перервами.

Гайморит є проблемою є не тільки холодної пори року, а й міжсезоння. Усе починається чхання, болю в ділянці перенісся, чола чи всього обличчя, який віддає в зуби й основу носа. Столичний отоларинголог Світлана Швець розповіла, як не запустити хворобу до операції.

Зараз ви читаєте новину «Лікар назвав хворобу, яка маскується під коронавірус». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути