четвер, 24 червня 2021 08:04

Коронавірус "Дельта": назвали нові симптоми інфікування індійським штамом

Коронавірус "Дельта": назвали нові симптоми інфікування індійським штамом
23 червня стало відомо про перші випадки "індійського" штаму коронавірусу в Україні. Фото: t.me/KyivCityOfficial

В інфікованих коронавірусом штамом "Дельта" з'явилися нові симптоми, яких не було в інших варіантів: головний біль, нежить, "дертя" в горлі, може бути також діарейний синдром.

Ще однією особливістю є те, що на початку захворювання у пацієнта з "індійським" штамом може не бути підняття температури тіла, як це властиво для ГРВІ. Про це заявила експерт Всесвітньої організації охорони здоров'я, епідеміолог, завідувач кафедри епідеміології Львівського національного медичного університету ім. Данила Галицького Наталія Виноград.

"Потрібно дуже уважно ставитись до будь-яких відхилень в стані здоров'я, залишатись вдома і повідомити сімейного лікаря, який допоможе розібратись у ситуації. Та не зволікати зі зверненням за медичною допомогою. Вчасно призначена терапія дає набагато кращий прогноз", - каже Виноград, передає УНІАН.

Додала, що Україна однозначно буде мати проблеми зі штамом "Дельта.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РНБО провела засідання щодо штаму коронавірусу "Дельта": що вирішили

"92 країни вже підтвердили циркуляцію "Дельти". Очевидно, що щодня буде збільшуватись ця кількість, тому що ми не можемо бути відмежовані. Влітку значно більше буде ризиків, оскільки міграційні процеси зростають: люди почали більше переміщуватись і почали утворюватися нові варіанти, які потенційно підуть далі в мутаціях, - це "московська", "непальська", "в'єтнамська" мутації, про них всі говорять. Якщо реально дивитись, що окрім "Дельти", є вже "Дельта плюс", і хто знає, в який спосіб далі піде еволюція цього вірусу", - заявила вона.

Також Виноград розповіла, що потрібно зробити, щоб захиститись від цього штаму – щеплення, маски, дистанція, уникати перебування в групах людей, оскільки дуже швидко і дуже агресивно збільшується кількість вірусу в організмі. І людина, яка прийшла в якийсь певний заклад ще здоровою, за короткий час може почати виділяти збудник, ще не маючи клінічних проявів.

Крім того, експерт ВООЗ зазначила, що люди, які перехворіли або які вакциновані, у разі інфікування штамом "Дельта" матимуть легший клінічний перебіг і менше буде летальних випадків.

23 червня стало відомо про перші випадки "індійського" штаму в Україні. За даними Public Health England, штам коронавірусу "Дельта" у 1,6 рази агресивніший, ніж інші, у 2,3 рази частіше призводить до госпіталізації, у 1,5 рази частіше – до реанімації. В українських лабораторіях ще немає технічних можливостей виявляти "індійський" штам.

Зараз ви читаєте новину «Коронавірус "Дельта": назвали нові симптоми інфікування індійським штамом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути