
Багатий вітамінно-мінеральний склад грейпфрута корисний для здоров'я. Великий уміст вітаміну С підвищує опірність організму, допомагає боротися з вірусами й бактеріями, особливо взимку й міжсезоння. Ось 10 доведених корисних властивостей цього цитрусового.
1. Джерело вітамінів
Грейпфрут містить майже половину добової норми вітаміну С, завдяки чому широко використовується як натуральний імунопідтримувальний продукт. Крім того, вітаміни в грейпфруті представлені рідкісним Р і незамінним А.
2. Природний антидепресант
Ефірні олії грейпфрута допомагають боротися зі стресом. Для підвищення працездатності та настрою достатньо почистити руками один свіжий плід. Аромат подарує бадьорість і легкість.
3. Засіб від "поганого" холестерину
Ці лікувальні властивості грейпфрута докладно вивчали в Єврейському університеті в Єрусалимі. Науково доведено, що пектин виводить з організму холестерин. Задля цього лікарі рекомендують їсти плоди з насиченою рожевою м'якоттю, в яких пектину набагато більше, ніж у світлих плодах.
4. Допомога травленню
Користь грейпфрута для травлення криється у великій кількості рослинних волокон, які стимулюють роботу кишечника. Його рекомендують для профілактики хронічних закрепів.
5. Прекрасний антиоксидант
Антиоксиданти допомагають зберігати молодість і здоров'я організму. До таких диво-продуктів належать і грейпфрути. Каротиноїди, а також нарингенин у плодах ефективні в боротьбі з багатьма недугами.
6. Підтримка серця і судин
Грейпфрути містять багато калію, а це головний помічник у підтриманні здоров'я серця й судин. Його рекомендують у профілактиці атеросклерозу й серцевої недостатності.
7. Протидіабетичний фрукт
Сучасним дослідникам удалося на практиці довести унікальну властивість грейпфрутів знижувати рівень інсуліну в крові. Уся справа в антиоксиданті нарингеніні, який підвищує чутливість організму до інсуліну. У результаті фрукт допомагає тримати вагу й цукор у нормі.
8. Профілактика гепатиту С
У наукових лабораторіях світу провели низку випробувань, і виявилося, що нарингенін на 80% знижує поширення вірусу гепатиту С. Поки ці дослідження ще вивчають, але добрий результат уже підтвердили.
9. Поліпшення стану крові
Поряд із печінкою та гранатовим соком сучасні лікарі рекомендують у разі малокров'я вживати грейпфрут. Корисність полягає в утриманні тих самих антиоксидантів і каротиноїдів.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали продукти, які не варто їсти натщесерце
10. Ефект під час схуднення
Грейпфрутові дієти – це не міф. "Райські плоди" дійсно відіграють чималу роль в гонитві за бажаною фігурою. Крім властивостей поліпшувати травлення й виводити "шкідливий" холестерин, цей цитрусовий допомагає контролювати апетит. Хто б міг подумати, але лише одна - дві часточки здатні розбудити смакові рецептори й знизити бажання з'їсти величезну тарілку "некорисних" смаколиків. Щоправда, без дотримання загальної дієти та здорового раціону всі зусилля будуть марними.
Грейпфрутовий сік багатий на поживні речовини й прискорює обмін речовин. Грейпфрут - чудове рішення для всіх, хто бореться з жиром на талії. Свіжовичавлений сік виводить токсини, насичує та ідеальний на вечерю. Якщо ви не любите кислі соки, можна розбавити їх кип'яченою теплою водою й додати трохи меду.
Коментарі