пʼятниця, 07 травня 2021 09:26

Назвали продукти, які не варто їсти натщесерце

  Солодощі і йогурт натщесерце шкідливі
Солодощі і йогурт натщесерце шкідливі

Більшість із того, що ми зазвичай бачимо на ранковому столі, категорично не можна їсти натщесерце. Не один лише гастрит, але й виразку може спровокувати сніданок із сирих овочів. Вся справа в кислотах. Вони роз'їдають і подразнюють стінки шлунка.

Цитрусові мають неприємну властивість викликати алергію. Навіть якщо у вас немає схильності до алергічних реакцій, з'їдені на сніданок фрукти можуть відгукнутися неприємними висипаннями. До того ж вони перевантажать печінку та можуть викликати гастрит. Перед тим, як їсти апельсини та грейпфрути, перекусіть вівсянкою.

Йогурт натщесерце не завдасть такої шкоди, як цитрусові. Але й користі жодної не буде. Організму не потрібні додаткові бактерії вранці. Краще їсти йогурт протягом дня або ввечері.

Банани відомі високим вмістом магнію, який покращує роботу серця. Але з'їдений натщесерце може порушити калієво-магнієвий баланс. Тож не дивуйтеся, якщо після бананового сніданку весь день відчуватимете млявість.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як вийти з посту без шкоди для шлунку

Солодощі. Підшлункова залоза не в змозі виробити достатню кількість інсуліну рано-вранці, а отже, годувати себе солодощами на порожній шлунок — це вбивчо. Рівень цукру в крові підвищиться до нездорових меж, і проблеми зі здоров'ям у майбутньому гарантовані.

Двох малих дітей доставили в лікарню в столиці Північної Ірландії Белфасті після того, як вони наїлися наркотиків, прийнявши їх за солодощі.

7-річні діти знайшли таблетки в запечатаному пакеті для бутербродів на вулиці й подумали, що це солодощі.

Батьки, які на певний час залишили дітей без нагляду, доставили їх у лікарню після того, як дізналися, що сталося. Місцева поліція попереджає, що батьки мають ретельніше пояснювати дітям, що не можна їсти знайдені речі, і розповідати про можливі наслідки.

Зараз ви читаєте новину «Назвали продукти, які не варто їсти натщесерце». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути