пʼятниця, 30 квітня 2021 23:46

Як вийти з посту без шкоди для шлунку

Як вийти з посту без шкоди для шлунку
М'ясо - в останню чергу, приблизно на четвертий-п'ятий день виходу із посту. Фото: pixabay

Піст триває 48 днів перед Великоднем і коли закінчується, то з нього треба вийти правильно, аби не нашкодити організму.

Утримання від жирної тваринної їжі дозволяє шлунку людини перебудувати обмінні речовини, тому різке повернення до важких продуктів в необмеженій кількості, може спровокувати проблеми зі шлунково-кишковим трактом, пише 24 канал.

За словами дієтологів, найрозумніше рішення – спробувати в перший день виходу з посту лише яйця та паску. Перед сном можна випити склянку кефіру, а вже з другого дня додати в раціон м'ясо, гарніри, перші страви та солодощі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як проходитимуть церковні служби на Великдень

Починати треба з їжі, яка легко засвоюється. Для підготовки до звичних продуктів слід поступово додавати у свій раціон кисломолочні продукти, які добре засвоюються організмом. Тоді можна скуштувати яйця, рибу, птицю. М'ясо - в останню чергу, приблизно на четвертий-п'ятий день виходу із посту. Почати варто з телятини і під кінець свинина.

Їжа має бути невеликими порціями, а дрібними, якими треба перекушувати кожні дві-три години. Так треба робити хоча б два перші дні після виходу з посту.

Також не слід їсти більше одного яйця на день. Коли їх забагато, то це не корисно для шлунка, який тільки-тільки вийшов з посту.

З солодощами слід бути обережно. Випічка з кремом, великою кількістю цукру та шоколаду в перші дні виходу з посту нашкодить. Солодке можна замінити на паску, а коли організм звикне до нового раціону – додати десерти.

Ще одна умова - рух та багато води. Стакан води до застілля сприяє утворенню ферментів, які забезпечують правильне перетравлення продуктів. Після їжі треба рухатися, щоб не набрати зайвих кілограмів.

На відмову від хліба організм реагує різними побічними ефектами. Дослідження довели, якщо різко припинити їсти цей продукт, то це може погано вплинути на самопочуття загалом. Людина може відчувати втому. Адже будь-який сорт хліба дає енергію. Відмовитись від нього означає позбавити себе цього джерела енергії в раціоні. Тому його доведеться шукати в інших продуктах.

Зараз ви читаєте новину «Як вийти з посту без шкоди для шлунку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути