пʼятниця, 30 квітня 2021 13:50

Як проходитимуть церковні служби на Великдень

Як проходитимуть церковні служби на Великдень
Парафіяни зможуть помолитися всередині, але освячення їжі проходитиме на вулиці. Фото: pixabay.com

На Великдень священнослужителі обіцяють дотримуватися усіх карантинних рекомендацій МОЗ.

Архієпископ Православної церкви України Євстратій Зоря розповів, що парафіяни зможуть помолитися всередині, але освячення їжі проходитиме на вулиці. У храмі буде обмежена кількість місць. В суботу та в неділю освячення на вулиці відбуватиметься із дотриманням необхідної дистанції. Крім того, на заводах і в магазинах священнослужителі ПЦУ освячуватимуть паски, які потім зможуть купити парафіяни.

Українська греко-католицька церква стверджує, що храми також будуть відкриті. Аби уникнути натовпу всередині церков, частина парафіян зможе слухати літургію на вулиці біля храму. Обов'язковими будуть маска та наявність санітайзерів у храмах.

"Діятимуть обмеження щодо граничної кількості осіб та дистанції. Допускається, що інші люди зможуть слухати літургію на вулиці біля храму з дотриманням дистанції один від одного. Для цього церквам рекомендують забезпечити озвучку на вулиці", - сказав керівник Департаменту інформації УГКЦ, протоієрей Ігор Яців.

Освячення великодніх страв в Українській греко-католицькій церкві ще до пандемії проходило протягом суботи, так буде і цьогоріч. У Патріаршому соборі в Києві освячення великодніх кошиків проходитиме кожні пів години, починаючи з обіду і до пізнього вечора суботи. Крім того, віруючі зможуть подивитися інтернет-трансляції великодніх богослужінь і навіть отримати благословення великодніх страв онлайн.

Заступник голови відділу зовнішніх церковних зв'язків Російської православної церкви в Україні (УПЦ МП) протоієрей Микола Данилевич розповів, що частина людей у деяких храмах залишиться надворі під час богослужіння. Його також можна буде слухати онлайн. Священнослужителі УПЦ МП збільшать сесії освячення страв, аби не провокувати великого скупчення людей. Вони почнуться вдень суботи і закінчаться приблизно в обід неділі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Епіфаній сказав, чи треба йти на Великдень у церкву

"Суспільне" покаже Великодні богослужіння 1 й 2 травня із Золотоверхого собору та Патріаршого собору УГКЦ. 1 травня о 23:00 в прямому ефірі розпочнеться урочисте богослужіння Православної церкви України з нагоди Христового Воскресіння.

Зараз ви читаєте новину «Як проходитимуть церковні служби на Великдень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути