вівторок, 24 липня 2018 13:04

Кому і скільки: Супрун розповіла про користь денного сну

Кому і скільки: Супрун розповіла про користь денного сну
В.о. міністра внутрішніх справ Уляна Супрун розповіла яким має бути денний сон. Фото: lovelylife.in.ua

В.о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун заявила, що денний сон корисний для більшості людей, але має бути нетривалим і не заміняти повноцінний нічний сон.

"Сон удень допомагає відновити концентрацію уваги, продуктивність і здатність фокусуватися на роботі. Крім того, дрімання працює як антидепресант, покращує настрій і в цілому може надати заряд енергії як після повноцінного нічного сну", – написала вона на сторінці у Facebook.

Денний сон має позитивні ефекти на організм людини за декількох умов.

"Сон має бути не дуже тривалим – не довше однієї години. Оптимальна тривалість дрімання – 20-30 хвилин. Але застосовувати сон як відпочинок протягом дня краще тоді, коли вночі ви також спите повноцінно", – наголошує Супрун.

Інакше організм компенсуватиме це тривалим денним сном. Це негативно впливатиме на самопочуття та продуктивність, додає медик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Визначили, який щоденний засіб гігієни викликає діабет

"Якщо довго спати вдень, є ризик прокинутися з почуттям важкості й інертності. Тривалий сон посеред дня може порушити внутрішній годинник організму, викликавши своєрідний "збій". Це може призвести до порушення режиму дня і, як наслідок, появи неконтрольованого голоду, порушення сну й нестачі енергії", – написала в.о.міністра.

Американські вчені спростували поширену думку про ефект схуднення від вживання кави. У дослідженні брали участь 50 здорових людей віком від 18 до 50 років.

Зараз ви читаєте новину «Кому і скільки: Супрун розповіла про користь денного сну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути