четвер, 14 червня 2018 13:20

Комаровський склав рейтинг найкорисніших каш

Комаровський склав рейтинг найкорисніших каш
Комаровський назвав гречку найкориснішою кашею Фото: mini-rivne.com

Євген Комаровський назвав найкорисніші каші для дитини.

На корисність каші впливає у чому її варити – воді чи молоці, йдеться на сайті лікаря.

"Дієтологи всього світу довго сперечалися про корисність різних круп і виділили сімку лідерів. Перше місце виявилося у гречки - при тому, що в багатьох країнах взагалі не знають про таку крупі. Хоч десь ми, слов'яни, попереду планети всієї - багато століть їмо найкориснішу крупу, яка не відома майже ніде в світі. У гречці є купа заліза, дуже багато білка, клітковини. Але нашим матерям треба, щоб для дитя купувалося найкраще, а значить, дороге. Тому вони не розуміють, як найкорисніше може коштувати так дешево", -говорить лікар.

Вівсяна каша посідає друге місце. Корисність цієї крупи багато залежить від її обробки, тому варто обирати пластівці, які потрібно варити, а не заливати окропом. Вона збагачена великої кількістю клітковини, остання речовина здатна добре очищувати кишечник людини. Щоб вона принесла максимум користі перловку потрібно замочити на ніч у воді і потім уже готувати на плиті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали основні причини набрякання ніг і як з ним боротися

На четвертому та п'ятому місці пшоно та кукурудзяна каша.

Лікар зазначив, що білий очищений рис не приносить жодної користі, тому варто купувати бурий неочищений рис, у якому містяться мікроелементи, білок та клітковина.

"На сьомому місці унікальна крупа: лляне насіння, яке практично ніхто не готує у вигляді каші. Однак тільки в насінні льону містяться омега-3 поліненасичені жирні кислоти, які бувають тільки в рибі. Тобто в багатьох регіонах знайти хорошу рибу неможливо, але льон росте, а значить, проблему можна вирішити. І мами повинні знати це унікальна властивість лляного насіння" - зазначає Комаровський.

Американські дослідники провели експеримент, який дозволив перевірити, чи насправді біоактивний йогурт здатний повністю відновити баланс кишкової мікрофлори. Результати засвідчили, що корисні бактерії, які мали би творити той чудодійний ефект, взагалі не затримуються в організмі.

Зараз ви читаєте новину «Комаровський склав рейтинг найкорисніших каш». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути