Ексклюзиви
пʼятниця, 22 січня 2021 13:24

Кияни можуть отримати безкоштовну вакцину від Covid-19, але не всі

Кияни можуть отримати безкоштовну вакцину від Covid-19, але не всі
Кияни можуть безкоштовно отримати вакцину від Covid-19. Фото: www.ukrinform.ua

Столиця України готова закупити вакцину від коронавірусу за кошти міського бюджету. Влада веде переговори з кількома американськими та європейськими компаніями-виробниками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 92 бідні країни отримають вакцини від коронавірусу безкоштовно - ВООЗ

"Я використовую всі свої іноземні контакти та зв'язки, для того, щоб забезпечити киян вакциною. Йдеться про те, щоб закупити для Києва 1 мільйон доз препарату для вакцинації 500 тисяч киян. Сьогодні у міської влади є попередні домовленості з деякими виробниками", - сказав міський голова Віталій Кличко під час онлайн-брифінгу.

У Києві інфраструктура готова для проведення вакцинації: є обладнання для зберігання вакцини, кабінети щеплень, а фахівцям централізовано проведуть відповідні навчання.

"Столиця готова закупити вакцину за кошти міського бюджету. Адже поки що в Україну жодна з вакцин не надійшла. А Київ - багатомільйонне місто, і вірус тут розповсюджується найбільшими темпами. Ми повинні зупинити поширення хвороби. Захистити насамперед найуразливіші категорії населення. Лікарів, які рятують сьогодні хворих, літніх людей, працівників соціальних служб, працівників сфери освіти, фахівців комунальних підприємств критичної інфраструктури - транспортників, спеціалістів сфери ЖКГ, правоохоронців, рятувальників та інших", - зазначив Кличко.

Українці, найімовірніше, зможуть купити в аптеках вакцину від коронавірусу перед початком літа. Водночас за національним планом, усі охочі в Україні мають отримати щеплення безкоштовно.

Зараз ви читаєте новину «Кияни можуть отримати безкоштовну вакцину від Covid-19, але не всі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути