вівторок, 13 листопада 2018 14:54

Кіт заразив чоловіка смертельною інфекцією

Кіт заразив чоловіка смертельною інфекцією
Щороку від сказу вмирають десятки тисяч людей. ФОТО: catster.com

Британець захворів на сказ унаслідок укусу кішки. У результаті чоловік помер. Сталося все під час відпустки в Марокко. Деталей смерті британця Служба охорони громадського здоров'я Англії не наводить.

"Цей випадок має нагадати про необхідність дотримуватися запобіжних заходів під час поїздок у країни з високим ризиком зараження сказом", — цитує керівника відділу імунізації Служби охорони громадського здоров'я Англії доктора Мері Рамзей британська інформаційна служба BBC.

Поширений сказ у більш ніж 150 країнах світу. Серед них Марокко, Алжир, Туніс та інші країни Північної Африки. У лідерах за поширеністю цього захворювання також Азія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Супрун розповіла, чи варто відмовлятись від домашніх тварин, коли в сім'ї є діти

Як зазначає ВООЗ, у 99% усіх випадків люди заражаються сказом від собак. Єдиним порятунком від захворювання є вакцинація. Проводиться вона до появи перших симптомів. В ідеалі — одразу після укусу. Таке щеплення щорічно отримує понад 15 млн осіб у всьому світі. Завдяки цьому вдається попередити сотні тисяч смертей.

Профілактичну вакцинацію ВООЗ рекомендує проходити людям з відповідними професійними ризиками й мандрівникам, які подорожують країнами з високим ризиком зараження. Якщо уникнути укусу не вдалося, радять одразу промити рану великою кількістю води з милом. Після цього негайно звернутися за медичною допомогою.

Сказ є вірусною інфекцією. Вражає головний мозок й усю центральну нервову систему. Передається через укуси й подряпини, отримані від зараженої тварини. Перші симптоми зараження проявитися можуть через 3-12 тижнів після укусу. Це може бути безпідставна тривожність, головний біль і лихоманка. У подальшому зазвичай виникають галюцинації й проблеми з диханням. Також з'являються спазми ковтальних м'язів. У результаті хворому стає складно пити, їсти й просто ковтати слину. Найчастіше все закінчується смертю зараженого.

Зараз ви читаєте новину «Кіт заразив чоловіка смертельною інфекцією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути