пʼятниця, 21 липня 2017 05:28

Штучні підсолоджувачі викликають ожиріння

Штучні підсолоджувачі викликають ожиріння
Аспартам, сукралоза і стевія викликають ожиріння і діабет. Фото twitter.com

Штучні підсолоджувачі можуть призвести до збільшення ваги і підвищують ризик ожиріння, діабету, високого кров'яного тиску й серцевих захворювань.

Про це повідомляє Canadian Medical Association Journal.

Споживання штучних підсолоджувачів, таких як аспартам, сукралоза й стевія, стає все більш поширеним. Однак деякі дані свідчать, що штучні або нехарчові підсолоджувачі можуть чинити негативний вплив на метаболізм, кишкові бактерії й апетит.

"Не зважаючи на те, що мільйони людей регулярно споживають штучні підсолоджувачі, відносно невелика кількість пацієнтів була включена в клінічні випробування цих продуктів. Ми виявили, що дані клінічних випробувань явно не підтверджують передбачувані переваги штучних підсолоджувачів для контролю ваги", - сказав доктор Раян Зарічанскі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 продуктів, які збережуть зуби здоровими.

Щоб краще зрозуміти, чи пов'язане вживання штучних підсолоджувачів із негативними наслідками для ваги і серця в майбутньому, дослідники з Університету провінції Манітоба провели систематичний огляд 37 досліджень, які вивчали понад 400 000 осіб протягом 10 років.

"З огляду на все ширше використання штучних підсолоджувачів і нинішню епідемію ожиріння і пов'язаних з нею захворювань, необхідні додаткові дослідження для визначення довгострокових ризиків і переваг цих продуктів", - сказала доктор Меган Азад.

Випробування не підтвердили ефекту штучних підсолоджувачів для втрати ваги, а більш тривалі спостереження показали зв'язок між споживанням підсолоджувачів і більш високим ризиком збільшення ваги і ожиріння, високого кров'яного тиску, діабету, серцевих захворювань і інших проблем зі здоров'ям.

Зараз ви читаєте новину «Штучні підсолоджувачі викликають ожиріння». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути