Медики вважають, що сало дуже корисне. В ньому містяться вітаміни А, Е, D і каротин. Підшкірний жир сприяє боротьбі з інфекціями і допомагає підтримувати імунітет.
Але прагнення людини мати струнке і здорове тіло породило хибні уявлення щодо сала.
Тakprosto спростовує міфи про цей продукт.
Від сала гладшають
Сало може сприяти зайвій вазі лише за умови надмірного споживання. Це властиво багатьом продуктам. Люди, які не страждають на хвороби шлунка, печінки та підшлункової залози, отримають від сала тільки користь. Денна порція свіжого сала має складати від 10 до 30 грам.
Сало - важка їжа
Насправді у здорової людини сало не викликає проблем із травленням. Воно плавиться за температури тіла. Продукт зашкодить тільки тим, в кого порушене вироблення жовчі.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З'явився автомобіль, який їздить на віскі
Сало шкідливе, бо є суцільним жиром
У салі міститься арахідонова кислота, що є рідкісним елементом. Без нього не відбуваються імунні процеси. Також речовина необхідна для холестеринового обміну.
У салі багато холестерину
Будь-який продукт тваринного походження має холестерин. В 100 грамах сала міститься 70-100 міліграмів цього стероїду. Деякі продукти за вмістом холестерину значно шкідливіші. Наприклад, нирки яловичини в 10 раз "багатші" на небезпечний елемент.
Сало з хлібом - подвійна шкода
Обидва продукти добре поєднуються та засвоюються. Якщо людина здорова, бутерброд із салом не зашкодить.
Вчені з Сінгапуру створили лікувальне пиво. Воно зміцнює кишечник і підвищує імунну систему. На створення рецепта з живими пробіотиками пішло 9 місяців.
Коментарі