субота, 29 травня 2021 23:57

Експерти назвали неймовірну властивість часнику

Експерти назвали неймовірну властивість часнику
В експерименті брали участь 553 пацієнти з гіпертонією. Фото: Pixabay

Високий артеріальний тиск може призвести до ниркової та серцевої недостатності, судинної деменції, серцевого нападу та інсульту. Показник залежить від багатьох факторів, в тому числі від того, який спосіб життя веде людина, чим вона харчується і чи займається вона спортом.

Експерти вважають, що невеликі коригування в раціоні харчування можуть принести користь здоров'ю і знизити ризик високого кров'яного тиску. Спеціалісти виявили, що часник допоможе знизити високий кров'яний тиск, пише Express.

Група дослідників з Університету Аделаїди, Австралія, проаналізувала 12 випробувань, в яких брали участь 553 пацієнти з гіпертонією, і прийшла до висновку, що ця популярна рослина може допомогти в зниженні кров'яного тиску.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали головні ознаки нестачі заліза в організмі

Було доведено, що часник знижує показники систолічного і діастолічного артеріального тиску. При регулярному вживанні в їжу часнику перше в середньому знижується на 8 мм рт. ст., а друге – на 5,5 мм рт. ст.

При цьому наголошується, що зниження показників артеріального тиску було таким же, як і при прийомі антигіпертензивних препаратів.

Дієтолог Келлі Кеннеді розповіла, що вживання двох яблук в день здатне вберегти людину від проблем серцем і імунітетом. Згідно з твердженням спеціаліста, фрукт має корисні властивості, при цьому вміст антиоксидантів відрізняється від сорту.

Зараз ви читаєте новину «Експерти назвали неймовірну властивість часнику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути