неділя, 21 березня 2021 00:53

Назвали головні ознаки нестачі заліза в організмі

Назвали головні ознаки нестачі заліза в організмі

Залізо необхідне організму для росту і розвитку. Завдяки цьому мінералу виробляється гемоглобін, який переносить кисень в усі частини тіла.

Недолік заліза в організмі є досить поширеним явищем, проте найчастіше людина не підозрює про дефіцит цього важливого елемента, пише Express. Медики назвали головні ознаки нестачі заліза:

-втома і нестача енергії;
-задишка;
-прискорене серцебиття;
-бліда шкіра.

Крім цього, у людини з дефіцитом заліза ламкі нігті і часто холодні руки. Також при нестачі мінералу легко з'являються синці. Це пов'язано з тим, здоров'я клітин крові підтримується на недостатньому рівні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Топ-4 простих напої для довголіття

При появі таких симптомів рекомендується звернутися до лікаря, щоб з'ясувати, чи дійсно організму не вистачає заліза. Заповнити його нестачу можна за допомогою спеціальних таблеток, а також завдяки містять цей мінерал продуктам. До раціону слід включити печінку, червоне м'ясо, квасолю, нут, горіхи, сухофрукти, тофу, шпинат, картоплю та сочевицю.

Вершкове масло довгі роки вважалося шкідливим продуктом, проте його відсутність в меню негативно позначається на стані організму. Медики розкрили користь продукту, який дає міцне здоров'я.

Зараз ви читаєте новину «Назвали головні ознаки нестачі заліза в організмі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути