четвер, 25 жовтня 2018 14:15

Ефективно й безкоштовно: назвали несподіваний метод боротьби зі стресом

Ефективно й безкоштовно: назвали несподіваний метод боротьби зі стресом
Для профілактики стресу вчені рекомендують жінкам регулярно нюхати ношену сорочку коханого чоловіка. ФОТО: mtv.fi

Запах тіла коханого чоловіка допомагає жінці позбутися стресу. Достатньо понюхати його ношену футболку. Спрацьовує це лише за умови, якщо пара щаслива у стосунках. Якщо жінка не вважає свого партнера надійним, аромат його тіла викликатиме в неї ще більший стрес.

Виявили незвичайний ефект чоловічого запаху шведські вчені зі Стокгольмського університету. До свого дослідження вони залучили 34 жінок, які перебували в близьких стосунках із чоловіками. Спершу піддослідним запропонували пройти психологічний тест. Він дозволив оцінити, наскільки захищеною кожна із учасниць почувається у стосунках зі своїм партнером. Щоб спровокувати появу стресу на момент дослідження, вчені застосували на жінках дію слабкого електрошоку. Пише відоме британське видання Dailymail.

У результаті експерименту підтвердилося, що аромат тіла коханої людини діє на жінок як заспокійливе. Регулярне вдихання його здатне запобігти появі бурхливої реакції організму на стрес і за рахунок цього сприяти покращенню здоров'я.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як заспокоїтись, коли б'ють нерви

Раніше назвали заняття, яке продовжує життя й знімає стрес. Відводити для нього треба хоча б півгодини на день. В ідеалі ж — не менше 200 хвилин.

Зараз ви читаєте новину «Ефективно й безкоштовно: назвали несподіваний метод боротьби зі стресом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути