На думку британського дієтолога і ведучого популярної програми на BBC Рагана Чаттерджі, єдиний овоч, якого першочергово потребує наш організм - це броколі.
Цей овоч забезпечує нормальне функціонування кишечника: волокна і клітковина, що є в броколі, захищають орган від запальних захворювань, а також ракових пухлин. Регулярне вживання броколі сприяє зниженню рівня "поганого" холестерину, захищає серце і судини, а також покращує зір.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розповіли про 7 корисних властивостей часнику
Дослідження, яке провели вчені з Медичної школи при Гарвардському університеті, показало, що існує прямий зв'язок між патологічними процесами в кишечнику і збільшенням ризику депресивного розладу. Це означає, що регулярне вживання цього овоча,який захищає кишечник від запальних процесів, може також перешкоджати розвитку серйозних розладів психіки.
Щоб отримати максимальну користь, необхідно готувати броколі на пару або варити її, але ні в якому разі не смажити.
Вчені відкрили групу нейронів в головному мозку, яка регулює апетит.
Дослідники з Університету Арізони встановили, що частина емоційного центру і мигдалини мозку діють як система контролю, яка дає зрозуміти голодні ми чи ні.
Коментарі