Дієтолог Світлана Фус розповіла, чим корисні кабачки та розкрила неймовірні властивості цього овочу.
"Кабачки - найкращий продукт, який перешкоджає затримці рідини в організмі. А його калорійність і зовсім практично дорівнює нулю. Цей овоч можна їсти в необмеженій кількості", - пояснила лікар у коментарі виданню ukrhealth.net.
М'якоть кабачка добре засвоюється, не викликає роздратування кишечника і шлунка. Кабачок насичений вітаміном С, який допомагає виробляти колаген, що допомагає шкірі бути пружною.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Топ-5 продуктів, які знижують холестерин
У продукті також є бета-каротин, він корисний для шкіри, зору і волосся. Ще тут багато мікроелементів: магній, залізо, кальцій, калій, всі вони корисні для серця, печінки, мозку, м'язів.
Харчові волокна кабачка чудово абсорбують токсичні речовини, надлишки води і холестерину. Вони також активізують процеси травлення, покращують секреторну та моторну функцію кишечника і шлунку.
Яблука є одними з найпопулярніших фруктів. Проте регулярне вживання може негативно вплинути на наше здоров'я. Медики назвали несподівану шкоду цього фрукту.
Коментарі