вівторок, 09 квітня 2024 16:06

Чому сніданок має бути солоним, а не солодким: пояснення біохіміка

Чому сніданок має бути солоним, а не солодким: пояснення біохіміка
На сніданок не можна їсти солодкі страви Фото: pinterest

Сніданок - найважливіший прийом їжі за день, яким вирішуєте перервати своє нічне голодування.

Правильний сніданок може дати вам гарну енергію протягом дня, тоді як не дуже здоровий сніданок може призвести до занепаду, пише ndtv.

Французький біохімік Джессі Інхауспе розповіла в Instagram, як спланувати свій сніданок.

Для початку вона радить припинити їсти солодку їжу на сніданок і віддати перевагу солоним, щоб отримати гарний рівень енергії протягом дня.

Отже, сніданок має бути солоним, а не солодким.

"Якщо вранці ви їсте в основному крохмаль і цукор - миску пластівців і апельсиновий сік, або трохи хліба з джемом, або мюслі з бананом і медом, - це великий стрибок глюкози вранці. Проблема полягає в тому, якщо вранці у вас сильно підскочить рівень глюкози, ваш рівень голоду відновиться набагато швидше, і ваша енергія буде вичерпана на весь день", - пояснює Інхауспе.

Різке підвищення рівня глюкози під час сніданку завдає шкоди мітохондріям.

"Ваші мітохондрії - це маленькі фабрики у ваших клітинах, які відповідають за вироблення енергії. Значний стрибок глюкози завдає їм шкоди, заважає їм виробляти хорошу енергію, щоб ви могли робити те, що ви хочете", - зазначила біохімік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справжній еліксир молодості: яким має бути сніданок у жінок 40+

А солоний сніданок змінить ваше життя. Ось три основні компоненти, які запропонувала Інчауспе для ранкового меню:

1. У раціоні має бути білок. Це йогурт, яйця, горіхи, боби, м'ясо, риба, білковий порошок.

2. Додайте корисні жири. Оберіть авокадо, оливкова олія, масло, сир.

3. Трохи овочів або крохмалю, якщо хочете.

Якщо бажаєте чогось солодкого, єдиний продукт, який Інхауспе пропонує їсти, - це цілий фрукт.

Хто обожнює незвичні і швидкі сніданки, варто спробувати приготувати сирні вафлі з зеленню. Хоча ця страва ідеально підходить, як закуска на обід та вечерю.

З таких вафель можна зробити прекрасні бургери, подати їх з салатом чи окатою яєчнею, пашотом, буде дуже смачно.

Зараз ви читаєте новину «Чому сніданок має бути солоним, а не солодким: пояснення біохіміка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути