понеділок, 19 жовтня 2020 02:56

Діабет 2 типу: названа незвичайна ознака захворювання

Діабет 2 типу: названа незвичайна ознака захворювання
Фахівці закликали не ігнорувати даний симптом і обстежитися, якщо вага знижується без дієт і підвищення навантаження. Фото: Pixabay

Фахівці організації Diabetes UK (Великобританія) назвали нову незвичайну ознаку діабету 2 типу. Медики закликають ні в якому разі не ігнорувати даний симптом та звернутися до лікаря.

Організм може "попереджати" про розвиток діабету незвичайними способами - наприклад, одним із сигналів даного захворювання є втрата ваги, не пов'язана зі спробами схуднути.

"Втрата більше п'яти відсотків ваги без будь-яких очевидних пояснень може бути викликана діабетом", - повідомляється на сайті організації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали спецію, яка захищає від діабету

Медики пояснюють, що характерний для діабету недолік інсуліну не дозволяє організму повноцінне використовувати глюкозу з крові для виробництва енергії. В таких обставинах тіло починає спалювати для її отримання жир і м'язи - це веде до того, що людина несподіваним чином худне.

Фахівці закликали не ігнорувати даний симптом і обстежитися, якщо вага знижується без дієт і підвищення навантаження.

Розвиток діабету 2 типу пов'язано з порушеннями виробництва гормону інсуліну або втратою чутливості до нього клітин організму. Підсумком даних змін стає скупчення цукру в крові, його хронічно високий рівень. Медики попередили, що тривалий час діабет може залишатися непоміченим, поки рівень глюкози в організмі не досягає критичних значень. Зазвичай це означає, що в організмі вже відбулися негативні зміни, обумовлені гіперглікемією, згубно впливає на судини, серце, нирки.

Діабет - одна з провідних причин передчасної захворюваності і смертності , оскільки часто призводить до ампутації кінцівок , втрати зору, ниркової недостатності і провокує серцево-судинні захворювання. Лікарі назвали 3 приховані ознаки високого рівня цукру у крові.

Зараз ви читаєте новину «Діабет 2 типу: названа незвичайна ознака захворювання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути