понеділок, 17 грудня 2018 01:35

Що робити, аби волосся було гарним і здоровим
5

  Чарівного шампуню, здатного зробити волосся здоровим, красивим, пружним і блискучим, не існує.
Чарівного шампуню, здатного зробити волосся здоровим, красивим, пружним і блискучим, не існує.

Щоб волосся було красивим, блискучим і здоровими потрібно дотримуватися простих правил, які не потребують колосальних матеріальних або фізичних зусиль, пише infonic.ru

Миття волосся

Порада 1. Мийте голову по мірі забруднення

Відмовтеся від щоденного миття голови, оскільки разом з брудом з волосся видаляється жировий шар, який захищає локони від негативного впливу навколишнього середовища.

Виняток становлять лише власники жирного типу волосся, яким можна щодня мити голову, використовуючи при цьому спеціальні щадні шампуні.

Порада 2. Завжди розчісуйте волосся перед миттям

 

Це допоможе уникнути їх заплутування і пошкодження.

Порада 3. Мийте волосся теплою водою

Дотримуйтеся оптимальної температури води для миття волосся - 35 - 45С. Гаряча вода стимулює вироблення сальних залоз, сушить шкіру голови і волосся, робить їх тьмяними та ламкими.

Порада 4. Правильно обирайте шампунь

Чарівного шампуню, здатного зробити волосся здоровим, красивим, пружним і блискучим не існує. Надавайте перевагу бессульфатним шампуням, які гірше піняться і не відрізняються екзотичними ароматами, але при цьому надають щадну дію волоссю і шкіру голову.

Міняйте шампунь один раз в 2 місяці, щоб виключити звикання волосся до засобу.

Порада 5. Правильно використовуйте шампунь

Шампунь спочатку варто спінити в долонях і тільки після цього наносити на прядки, що забезпечить рівномірний вплив засобу на оброблювані ділянки. Крім того, якщо спінювати шампун безпосередньо на волоссі, це призводить до травмування волосяних лусочок.

 

Порада 6. Застосовуйте шампунь з урахуванням зон

В процесі миття голови рухайтеся у напрямку від коріння волосся до його кінчиків, щоб не пошкодити лусочки кутикули.

Шкіру голови масажуйте подушечками пальців легкими круговими рухами, що посилить кровообіг і благотворно позначиться на стані волосся.

Не тріть волосся одне об одне, щоб не тільки механічно не пошкодити стрижень волосини, а й його кутикулу.

Порада 7. Мийте волосся двічі

Під час першого миття голови з волосся видаляється лише частина забруднень і шкірного сала.

Важливо! Якщо при першому намилюванні прядок використовується близько чайної ложки шампуня, то при повторному нанесенні скоротіть кількість шампуню вдвічі.

Порада 8. Використовуйте для ополіскування волосся прохолодну воду

Контрастне ополіскування волосся стимулює кровообіг і добре впливає на волосяні цибулини. Прохолодна вода сприяє закриттю лусочок, завдяки чому волосся не пошкоджується, виглядає гарним і гладким.

Порада 9. Використовуйте бальзам або кондиціонер для волосся

Застосування бальзаму, кондиціонера або масок для волосся після кожного миття голови полегшить розчісування локонів, додасть їм краси, сили і блиску.

Порада 10. Правильно витирайте волосся

 

Мокре волосся слід акуратно віджимати. Якщо Ви будете викручувати волосся або розтирати, Ви не тільки заплутаєте їх, а й пошкодите його структуру.

Злегка віджавши волосся, загорніть голову в теплий, м'який рушник, який вбере зайву вологу. Але врахуйте, що максимум через 15 хвилин рушник необхідно зняти з голови, якщо не хочете пересушити волосся, що може привести до ламкості і появі лупи.

Розчісування волосся

Розчісуйте сухе волосся. Розчісування мокрого волосся (особливо довгого) призводить до його заплутування, пошкодження, ламкості і випадання.

Розчісуйте волосся від кінчиків до коренів, захоплюючи при цьому все більшу довжину.При розчісуванні від коренів до кінчиків волосся плутається, утворюючи вузлики, які ми найчастіше не намагаємося акуратно розплутати, а продовжуємо розчісувати з подвоєною силою. У підсумку ми просто-напросто вириваєм ці вузлики разом з волоссям.

 

Правильно вибирайте гребінець. Максимально акуратно і дбайливо розчесати волосся, не пошкодивши при цьому стрижень і кутикулу, можна за допомогою дерев'яної масажної щітки або гребеня з широкими і тупими на кінцях зубцями, що виключить пошкодження шкіри голови.

Не перетягуйте волосся резинкою. Тугий хвіст і коса - практичні і красиві способи укладання волосся. Але постійне затягування волосся послаблює волосяні цибулини, через що волосся ламається і випадає. Щоб уникнути наслідків тугих зачісок, робіть їх хоча б через день, а перед сном обов'язково розпускайте волосся, яким теж потрібен відпочинок. Крім того, не робіть хвіст на одному і тому ж рівні, оскільки з часом в місці контакту з резинкою стрижень волосини буде пошкоджений, що порушить кровообіг по всій довжині локона, і призведе до його витончення.

Якщо підрізати кінчики, волосся ростиме швидше? Ростуть не швидше, але виглядають здоровішими. Тому що кінчики забирають у волосся більшу частину поживних речовин. Від цього волосся виглядає млявим і бляклим. Якщо кінчики зрізати, живдення відновиться і волосся "оживе".

Зараз ви читаєте новину «Що робити, аби волосся було гарним і здоровим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути