Ексклюзиви
четвер, 13 вересня 2018 05:28

Чому психологи категорично забороняють бити дітей

Чому психологи категорично забороняють бити дітей
Психологи забороняють бити дітей . Фото depo.ua

Побиття дитини як вид покарання негативно впливає на психічне здоров'я.

"Психологи виявили негативні наслідки фізичного покарання дитини. Виявили довгострокові наслідки для інтелектуального і соціального розвитку в підлітковому віці. Дитина стає агресивною і має проблеми в розвитку. Радять тільки розумове покарання чи трудову терапію, але не фізичний вплив. Доведено, що удар ніколи не допомагав вирішити дисциплінарні порушення, а навіть навпаки - дитина буде знову і знову це робити як вияв спротиву", - йдеться в доповіді Асоціації педагогічних психологів, повідомляє The Independent.

Дитина, яка зазнала побиття в дитинстві, в дорослому віці буде пропагувати агресію і часто буде доводити свою позицію насиллям. Також втрачається швидкість розвитку в порівнянні із ровесниками, яких батьки не били в дитинстві.

Тілесні покарання стали незаконними в британських державних школах в 1986 році, але до 1998 року залишалися законними в приватних школах Англії та Уельсі до 2000 року в Шотландії і до 2003 року в Північній Ірландії.

В деяких країнах існує повна заборона на поплескування дітей, включаючи Швецію, Ірландію, Іспанію, Німеччину і Португалію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Категорично заборонено - фрази, які не можна казати дітям

Діти сприймають усе буквально і варто знати, які слова їм казати. Найефективніший спосіб розмовляти з дитиною – використовувати прості формулювання, які дають зрозуміти, що ви цінуєте її почуття, але разом з тим наполягаєте на дотриманні встановлених правил.

Зараз ви читаєте новину «Чому психологи категорично забороняють бити дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути