Ексклюзиви
неділя, 09 вересня 2018 05:28

Чому молодь частіше робить пластику обличчя

Чому молодь частіше робить пластику обличчя
Молодь робить пластичні операції через соцмережі. Фото gs.fm

Молоді жінки і чоловіки почали користуватися послугами пластичних хірургів, щоб стати схожими на зірок соцмереж.

"Молодь зважуються на пластичні операції, щоб досягти фізичної "досконалості" та виглядати немов після накладення ефектів в Instagram або Snapchat. Також, щоб бути схожими на зірок соцмереж. Психологи назвали це бажання порушенням здоров'я", - пише Harper's Bazaar.

Фільтри в соціальних мережах і додатки для редагування фотографій дають користувачам можливість змінювати свої обличчя протягом декількох секунд: робити бездоганною шкіру, вилиці - більш виразними, збільшувати очі та зменшувати ніс. Також можна додавати на світлину вуха цуценяти, квіткові корони та миготливі сердечка.

Як стверджують вчені та хірурги, замість ідеальних знімків знаменитостей, молоді люди, які бажають зробити пластику обличчя, приносять свої ж фотографії, відредаговані за допомогою фільтрів у соцмережах або різних мобільних додатків.

На думку лікаря естетичної медицини Тіджіона Ешо, який ввів поняття Snapchat-дисморфії, знімки із застосуванням фільтрів стають у соціальних мережах нормою, і люди починають ідентифікувати себе саме з таким типом зовнішності. Тому багато пацієнтів приходять до нього з проханням зробити контурну пластику скул, вирівняти або зробити тоншим ніс, збільшити очі або губи, відбілити зуби і так далі.

Ешо також додає, що така одержимість є новою формою тілесного дисморфічного розладу, при якому людина витрачає дуже багато часу на пошук і усунення таких недоліків своєї зовнішності, які часто непомітні для інших.

За словами вчених, така тенденція досить небезпечна, оскільки багато людей еталоном краси вважають не реальні, а відредаговані обличчя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Instagram набирає популярності новий еротичний флешмоб

Щорічний фестиваль Burning Man стартує в останній понеділок серпня і триває більше тижня. Млява пустеля Блек-Рок в штаті Невада перетворюється на щось середнє між величезною дискотекою і місцем дії фантастичного фільму. "Космічні" пейзажі незмінно надихають тисячі відвідувачів на найфутуристичніші і найнезвичайніші образи , ну а в самій пустелі виростають всілякі фантастичні скульптури та інсталяції, на тлі яких відвідувачі охоче фотографуються.

Зараз ви читаєте новину «Чому молодь частіше робить пластику обличчя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути