Курячі бульйони вважаються одними з основних перших страв.
Дехто вважає, що вони допомагають вилікувати симптоми застуди. Наприклад, у Великій Британії вважають їх справжніми ліками від грипу. А в США курячий суп почав використовуватися для лікування симптомів застуди ще в XII столітті.
Науковець Кен Альбала з Тихоокеанського університету в Каліфорнії провів дослідження і зробив висновки, що суп можна розглядати як основну страву для лікування застуди.
"Такий суп живильний, тонізуючий, легко засвоюється, має приємну для організму консистенцію, яка не перевантажує його", - каже він.
Лікарка медичних наук, клінічна дієтологиня з лікарні Пенсільванського університету Мелісса Бейлі рекомендує пити бульйони та супи як при застуді, так і після різних операцій.
"Натрій (сіль), який додають до супів, допомагає полегшити біль в горлі, адже він працює так само, як під час полоскання горла сольовим розчином. Тепла рідина полегшує біль, знімає закладеність носа та тиск в пазухах. В курячому бульйоні також містяться мінерали і вітаміни, які також прискорюють одужання", - каже лікарка.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали найшкідливіший суп. Він дуже популярний в Україні
Втім, деякі інші дослідження показали, що вживання супу під час застуди не погіршить ваш стан, але й не допоможе вилікуватися. Проте полегшення основних симптомів на певний час все ж можна отримати. Зокрема, пара тимчасово усуває закладеність носа, а рідина позитивно впливає на червоне горло. Також курячий бульйон допомагає запобігти зневодненню та розріджує слиз.
Як тільки наступають холодні дні, апетит сильно збільшується. Це ознака, що організму потрібно більше енергії.
Варіть супи. Перші страви також позитивно впливають на роботу шлунка. Але страва має бути легкою, без зайвої кількості жиру.
Коментарі