понеділок, 06 листопада 2023 16:07

Назвали найшкідливіший суп. Він дуже популярний в Україні

Назвали найшкідливіший суп. Він дуже популярний в Україні
Солянку називають найшідливішою серед перших страв Фото: pinterest

З приходом холодів, доречно їсти гарячі супи, які не лише смачні, а й можуть зігріти.

Але є один суп, який вважають шкідливим. Він підвищує "поганий" холестерин, спричиняє захворювання серця та шлунку, пише tsn.

Йдеться про солянку. Це дуже насичена, навариста і смачна страва, але зловживати цим супом не варто. Оскільки солянка досить пряна та жирна, бо має в собі кілька видів м'яса та копченостей. Через таку кількість жирів може виникнути загострення деяких хронічних захворювань.

Солянка може подразнювати шлунок, тому її не варто їсти тим людям, які мають гастрит та виразку шлунку. Негативно цей суп також впливає на серцево-судинну систему, оскільки має велику кількість м'яса та сала. А тваринні насичені жири у великій кількості можуть підвищувати "поганий" холестерин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які три інгредієнти можуть зіпсувати смак борщу

У цей суп додають велику кількість кислих продуктів – каперси, мариновані огірки та лимон. Ці продукти небезпечні для людей, які мають підвищену кислотність та захворювання підшлункової залози.

З початком осені організм починає перебудовуватись на новий сезон і починає готуватись до холодів. Як тільки наступають холодні дні, апетит сильно збільшується. Це ознака, що організму потрібно більше енергії.

Варіть супи. Перші страви також позитивно впливають на роботу шлунка. Але страва має бути легкою, без зайвої кількості жиру.

Зараз ви читаєте новину «Назвали найшкідливіший суп. Він дуже популярний в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути