середа, 07 червня 2017 14:41

Ботулізм: з'явились нові жертви в'яленої риби

Ботулізм: з'явились нові жертви в'яленої риби
Ботулізм блискавично поширюється по нових областях Фото: emaze.com

Протягом останнього тижня з'явилися нові випадки захворювання на ботулізм від вживання риби. Вони зареєстровані в жителів Полтавської, Сумської та Запорізької областей.

Про це інформує Держпродспоживслужба.

"Випадок захворювання на ботулізм жительки села Нікольське Полтавської області, ймовірно, пов'язаний з продукцією виробництва ФОП Сидоренко І.С., який здійснює свою діяльність у Черкасах", – йдеться в повідомленні.

Фахівці провели позапланову перевірку в рибопереробному цеху, але там відсутні будь-які відомості про виробництво в'яленої риби. Згідно з письмовими поясненнями підприємця, документи на продукцію, представлені в торговельній мережі Полтавської області, їм не видавали, а підпис і печатка підроблені.

Під час обстеження підприємства виявили відсутність експлуатаційного дозволу, незадовільний санітарно-технічний та санітарно-гігієнічний стан виробництва, недотримання технологічних процесів, відсутність відомчого лабораторного контролю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ботулізм: чим небезпечна хвороба та як уберегтися

Інший випадок ботулізму зафіксований у смт Недригайлів Сумської області. В'ялену рибу домашнього виготовлення придбали в Київській області.

Також на ботулізм захворіла жителька Дніпрорудного Запорізької області після вживання копченої риби з міського ринку.

Фахівці Дерєпродспоживслужби розпочали розслідування цього випадку.

У Києві тимчасово введена заборона на продаж тарані і в'яленої риби через ботулізм, від якого днями помер чоловік. Ще три людини опинилися на лікарняних ліжках. Усі вони їли рибу, куплену в столичних супермаркетах. Ще один випадок захворювання зареєстрували в Херсоні.

Санітарні лікарі разом з поліцією вже перевірили кілька супермаркетів, в яких продавали токсичну рибу. Постачальником виявилося підприємство з Кіровоградської області.

Зараз ви читаєте новину «Ботулізм: з'явились нові жертви в'яленої риби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути