неділя, 04 червня 2017 05:25

Авокадо замість масла — як замінити шкідливі продукти

Авокадо замість масла — як замінити шкідливі продукти
Сіль краще замінити на соєвий соус, вершкове масло - на авкоадо, а картопляні чіпси - на овочеві. Фото: Вісті Придніпров'я

Дієтологи пропонують замінники шкідливих для здоров'я продуктів.

Хліб

Можна собі дозволити бутерброд з одним шматком хліба в день. Краще замінити дріжджовий хліб на бездріжджовий з цільнозернового борошна. Це допоможе значно знизити кількість . Калорій, пише mmenu.com.

Вершкове масло

Дві столові ложки вершкового масла цілком замінні такою ж кількістю пюре авокадо. Це дозволяє не тільки знизити кількість споживаних калорій, але і зменшити кількість насичених жирів.

Чіпси

Куплені хрусткі чіпси можна замінити овочевими, наприклад, з капусти калі або солодкої картоплі. Вони вбережуть організм від зайвих канцерогенів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дієтологи назвали продукти, які обов'язково треба прибрати з раціону

Сіль

Надмірне споживання солі може викликати діабет, привести до високого кров'яного тиску. Спробуйте експериментувати з різноманітними приправами - соєвим соусом, оливковою олією, ароматними спеціями без солі і трави допоможуть зробити їжу смачнішою.

Шоколад

Якщо ви не можете відмовитися від вживання шоколаду, спробуйте створити свій власний смак, додавши в темний шоколад горіхи і шматочки фруктів. Таких солодощів неможливо з'їсти багато, що допоможе не набирати зайвих кілограмів. Також спробуйте скропити темним шоколадом будь-які фрукти і отримаєте цілком здоровий і смачний десерт.

За даними ВООЗ, здоров'я людини на 70% залежить від того, що вона їсть. Науково доведено, що нераціональне харчування суттєво впливає на тривалість життя людини та призводить до виникнення та розвитку неінфекційних захворювань: серцево-судинних, онкологічних, діабету, порушення обміну речовин.

Зараз ви читаєте новину «Авокадо замість масла — як замінити шкідливі продукти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути