Ексклюзиви
понеділок, 23 жовтня 2017 05:28

Які види спорту допоможуть стати кращим бігуном

Які види спорту допоможуть стати кращим бігуном
Йога і велосипед допоможуть підготуватись до марафону. Фото twitter.com

Виконання різних фізичних вправ є ключем до поліпшення вашої бігової форми.

Про це повідомляє The New Paper.

Якщо ви хочете поліпшити свій біг, вам варто придивитися до інших видів спорту і фізичних вправ. Таке переключення допоможе вам дати необхідну перерву суглобам і відволікти мозок від монотонності пробіжок.

Існує безліч вправ, які допоможуть зміцнити необхідні під час бігу м'язи. Це допоможе збільшити швидкість, стійкість і витривалість.

Крім того, краща фізична форма допомагає знизити ризик отримання травм під час бігу.

У дні, вільні від пробіжок, спробуйте тренування з помірною інтенсивністю, і ви побачите різницю в своїй продуктивності.

Їзда на велосипеді

Велоспорт націлений на квадрицепси - великі м'язи, що не прокинуться за допомогою тільки бігових занять. Наявність слабких квадрицепсів може привести до проблем з колінами, відомими як "коліно бігуна".

Катайтеся дорогами на своєму велосипеді або відвідуйте заняття з сайклінгу раз або двічі на тиждень.

Гаряча йога

Гаряча йога, яка проводиться в опалюваній кімнаті при температурі від 38 до 42°C, допомагає вашому тілу акліматизуватися до високої вологості, яка так дратує бігунів в Сінгапурі. Вона також спалює більше калорій, прискорює метаболізм і покращує силу, а також гнучкість, особливо в корі, квадрицепсах, підколінних сухожиллях і стегнах.

Вправи для м'язів

Сильні м'язи забезпечує силу і витривалість, які вам знадобляться для підтримки ефективної бігової форми, а також можливості добігти до фінішної лінії. Цей вид фізичних вправ також допоможе створити привабливий рельєф в зоні живота.

Силове тренування

Включає в себе вправи з вагою, тренування на опір, піднімання ваги і практично будь-який тип тренування, який стомлює вас численними повторами або часом витримки.

Працюйте над м'язами, що оточують стегна, ноги і кор. Спочатку краще вдатися до допомоги тренера, який може порекомендувати режим, який буде відповідати вашому рівню підготовки і цілям.

Басейн

Перебуваючи у воді, ви знімаєте стрес з ваших суглобів. Крім того, плавання працює з часто забутими м'язами, такими як ті, що знаходяться в нижній частині спини і плечей, а також дає вам аеробне навантаження для всього тіла. Плавання в прохолодній воді (до 26°C) гарно підходить для заспокоєння запалених м'язів.

Плавайте в розслабленому темпі щотижня, проводячи в басейні стільки ж часу, як і на бігових тренуваннях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені визначили який вид бігу найкращий.

Вчені зі Стенфордського університету з'ясували, що ранкова пробіжка зменшує схильність до депресій. Вчені показали, що біг – невід'ємна частина здорового способу життя і чудовий антидепресант. Він допомагає позбавитись від зайвої ваги і зменшити ризик розвитку серцево-судинних захворювань та раку.

Зараз ви читаєте новину «Які види спорту допоможуть стати кращим бігуном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути