четвер, 24 серпня 2023 04:57

Які дива стануться з організмом, якщо пити молоко кожний день

Які дива стануться з організмом, якщо пити молоко кожний день
Фото: pixabay

Стакан молока може робити дива з організмом, якщо його пити щодня.

Наукові дослідження не підтвердили численні міфи про шкоду коров'ячого молока. Якщо немає алергії чи непереносимості лактози, то варто додати цей продукт до щоденного раціону.

Чим корисне молоко

Молоко – чудове вегетаріанське джерело білка. Воно насичене вітаміном D та кальцієм. Ці елементи необхідні для росту та міцності кісток. Експерти радять пити молоко тим, у кого ламкі кістки або погані нігті.

Міф, що молоко заважає схуднути. Насправді комбінація білків і вуглеводів, що містяться в напої, роблять його надзвичайно поживним, і це може навіть допомогти втратити кілька зайвих кілограмів.

Молоко багате вуглеводами, які дають організму енергію. Це допомагає нормалізувати апетит та не переїдати, а дотримуватися збалансованого здорового раціону.

Одне з останніх досліджень показало, що люди пили молоко під час схуднення і втрачали вагу швидше за тих, хто цього не робив. Тож склянка молока на щодень може допомогти вам тримати своє тіло у чудовій формі.

Молоко знижує ризик розвитку діабету другого типу. Радять замінити на звичайне молоко і підсолоджені напої.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали продукти зі столу, від яких помирають коти

Щодо користі цього напою для серця докази більш суперечливі. Деякі дослідження показують, що регулярне вживання молока зменшує ризики інсульту, гіпертонії та серцево-судинних захворювань. Інші ж експерименти доводять, що через високий вміст жирів ризики інсульту навпаки ростуть.

Якщо ж ви хочете думати швидше і краще, спробуйте пити більше молока. Воно надзвичайно корисне для розуму. А ще знижує ймовірність розвитку хвороби Альцгеймера у старшому віці. Дослідники переконані, це відбувається через те, що у молоці є чимало вітаміну В12.

Харчування із вмістом різноманітних свіжих, багатих поживними речовинами продуктів допомагає зменшити відчуття втоми.

Навпаки, деякі оброблені продукти, такі як білий хліб і хлібобулочні вироби можуть сприяти посиленню цього відчуття.

Яйця містять багато незамінних поживних речовин. Зокрема ‒ сім грамів білка, 4% рекомендованої добової норми споживання кальцію і 6% рекомендованої добової норми споживання вітаміну А. Яйця також є джерелом жирів, що забезпечують енергією і допомагають організму засвоювати вітаміни.

Зараз ви читаєте новину «Які дива стануться з організмом, якщо пити молоко кожний день». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути