Ексклюзиви
вівторок, 10 січня 2023 05:30

Як відновити фігуру й гарне самопочуття після свят ‒ корисні поради

Як відновити фігуру й гарне самопочуття після свят ‒ корисні поради
Найкраще відходити від переїдання на свята допоможе розвантажувальний день. Фото: 24tv.ua

Традиційно період новорічних свят для багатьох стає причиною зайвих кілограмів і пов'язаних із цим проблем зі здоров'ям.

Потім виникає проблема ‒ як відновити фігуру й гарне самопочуття. Для цього є перевірені методи, пише Gazeta.ua.

Насамперед фахівці радять відразу після свят зробити розвантажувальний день. Але робити це слід плавно. Після останнього застілля до розвантаження має пройти щонайменше два – три дні. У цей час потрібно вживати їсти звичайну неважку їжу. А потім можна зробити повне розвантаження. Якщо робити це різко, організм зазнає стресу. І замість користі це може йому зашкодити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Позбутися похмілля допоможуть яйця ‒ корисні поради до свят

Під час розвантажувального дня можна вживати кефір, сир, яблука, мандарини або рис.

Для схуднення після свят добре пасують салати. Можна сім днів харчуватися салатами з овочів. Не зашкодить, якщо до них додати філе курки, бринзу або фету. Заправляти можна рослинною олією або нежирною сметаною. До раціону можна додавати й нежирний сир, йогурт, зелені яблука і грейпфрути. Не зашкодить трохи чорного хліба. Таке меню впродовж тижня допоможе не тільки відновити фігуру, а й поліпшити стан шкіри.

А для тих, хто регулярно ходить в тренажерний зал, кращим методом боротьби із зайвими кілограмами стане заняття на кардіотренажерах. Після свят їх потрібно обов'язково включити у свій розклад. Це також гарний спосіб повернутися до тренувань після святкової перерви.

Похмілля ‒ неодмінний атрибут занадто бурхливого застілля. Комусь наслідки святкування даються легше, комусь ‒ важче. Але переживати цей момент однаково неприємно. Втім, є засоби, що допомагають полегшити самопочуття на ранок після алкогольного святкування. Головні з них зібрала Gazeta.ua.

У сезон холодів імунітет людини працює особливо напружено, іноді даючи збій. І тоді нас долають застуди, грип, коронавірус, ангіни, бронхіти та інші неприємності. Тому питання, як підвищити імунітет, взимку набуває особливої актуальності. Організму необхідні всі вітаміни та мікроелементи, але серед них є особливо важливі саме для роботи імунної системи.

Зараз ви читаєте новину «Як відновити фігуру й гарне самопочуття після свят ‒ корисні поради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути