Ексклюзиви
субота, 17 лютого 2018 05:28

Як правильно бігати за холодної погоди: 5 корисних порад новачкам

Як правильно бігати за холодної погоди: 5 корисних порад новачкам
Для зимової пробіжки важливо обрати багатошаровий одяг та кросівки з водовідштовхуючим ефектом. Фото: Benordic.ru

Біг називають універсальним спортом, тому холодна погода не повинна стати причиною відмови від тренувань. Крім усіх інших переваг, зимовий біг ще й загартовує тіло.

Проте при фізичній активності на мінусовій температурі важливо дотримуватися низки правил, пише видання "Lady.tochka.net".

Почати тренуваня в нових умовах важливо за сприятливої погоди. Бо до екстремального морозу організм одразу не може бути готовим. Якщо за вікном - 10 або більше градусів морозу, першу пробіжку варто відкласти.

Одяг для спорту має бути багатошаровим. Це дозволить правильно розподілити піт і тепло, уникнути перегрівання та переохолодження. За сильних морозів треба одягати термобілизну. Коли тільки вийшли на вулицю, має бути трохи прохолодно. Це свідчить, що одяг підібрано правильно. Кросівки краще обрати з водовідштовхуючим ефектом.

Від обвітрювання під час бігу вбереже бальзам для губ, а також крем для обличчя, призначенний саме для негоди.

Якщо недостатньо підготовки для повноцінного тренування, краще розпочати з коротких пробіжок. Їхня тривалість має бути від 10 до 15 хвилин. Поки тіло не звикне до навантажень, бігати треба 2-3 рази на тиждень.

Дихати маєте тільки носом. Коли доводиться вдихати через рот - необхідно зменшити швидкість руху. Крім того, під час зимової пробіжки не обов'язково пити рідину. Достатньо перед тренуванням випити кілька ковтків теплої води.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 7 простих порад, як не захворіти взимку

Типовою помилкою зимових спортсменів є зупинки під час тренування. Це може спровокувати застуду. Набагато краще змінювати біг на швидкі кроки, аби відпочити та охолонути. Також перед пробіжкою треба вивчити місцевість, щоб не ступити випадково на лід. Під час швидкого руху рівновагу складно втримати, коли під ногами слизька поверхня.

Особистий фітнес тренер із Вінниці Олена Біляєва розповіла, що на спортивних заняттях можна заробити від 15 до 30 тисяч гривень. Значна частина грошей іде на різноманітні тренінги та інші навчання. Наприклад, зараз у моді фітнес з елементами танців та розтяжок. Тренер, який цього не вміє - не цікавить клієнтів.

Зараз ви читаєте новину «Як правильно бігати за холодної погоди: 5 корисних порад новачкам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути